zondag 12 juli 2015

Zondag!

Lieve lezer,
Dag 2 van kinderkamp startte om 2 uur ’s nachts, met een oorverdovend lawaai wat door merg en been ging werden we door het alarm op de hoogte gesteld dat de rookmelder een storing had. Meer dan 70 % van de kinderen sliep hier dwars doorheen, maar de alerte leiding stond in pyjama en al bij het alarmkastje als een bezetene op alle knoppen te drukken, maar uiteindelijk bracht de beheerder redding. Niet veel later hervatte de leiding hun slaap om 6 uurtjes later weer met slaperige doch alerte ogen de dag door te nemen. We startten de dag met een kring want we waren vandaag aangekomen in Italië. Als eerst werd het mood board gevuld met elementen die typisch Italië zijn. Na het ontbijt werd de kerkdienst gehouden, waarbij een aantal liedjes werden gezongen en een toneelstukje gespeeld (geschreven door Lambert) met de leiding in de hoofdrol. Het thema was ‘samen kun je meer’. Daarna ging iedere groep een logo verzinnen voor de creatieve namen (zie blog van zaterdag). 

In de middag werd er door iedere groep een toren van Babel gebouwd, wat in de praktijk neer kwam op het zoeken van takken, mos en een geschikte plek om de hut te bouwen. De hutten werden beoordeeld door onze meester bouwster Janine, die een aantal hutten classificeerde als armoedig en te eenvoudig bestaande uit 3 rechtopstaande takken. Wat de auteur van deze dag niet kon waarderen, maar wel kon plaatsen en ook accepteerde. De Mongolen als true survivors van de dorre steppe in Mongolië kwamen als winnaars uit de bus. Na het huttenbouwen werd er een semi spontaan tussendoor spelletje ‘mattendans’ gedaan. Niet lang daarna werd er een echt Italiaanse maaltijd voorgeschoteld……….Macaroniiiiiiiiiiiiii en ananas met vla als toetje. 

Het avondprogramma bestond uit het grondstoffenspel waarbij kwartetten verzameld werden om uiteindelijk een ‘fictieve’ toren van Babel te bouwen.  

De avond werd afgesloten met toko, douchen, liedjes en drie hoofdstukken van Mees Kees op kamp.

De dag van morgen gaan wij bepalen aan de hand van het weersvooruitzicht. Wordt het sportdag of filmdag, to be continued…… 

2 opmerkingen:

  1. pappa en mamma Hartogjuli 13, 2015

    Zal dan wel een filmdag zijn geworden want voor de sportdag komen er woensdag en donderdag veel mooiere dagen aan. Geniet er van. Wij genieten via het blog met jullie mee!��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans Astrid en Lindajuli 14, 2015

    Hallo alemaal,
    Jullie boffen met het weer. In Berkenwoude is het regen regen en motregen.
    Geniet ervan en wij genieten van de verhalen. Erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!