zaterdag 11 juli 2015

Zaterdag kennismakingsdag

Hallo ouders, familie en vrienden van de kinderen en kampleiding
Na vele maanden voorbereiding was het vanochtend zover.. het jaarlijks terugkerend fenomeen Kinderkamp 2015. Bijna hadden we een valse start doordat de stroomkabel van de videocamera zoek was. Gelukkig was daar de hulp van de familie Trouwborst die nog een identieke kabel thuis had liggen.  Om klokslag 10.15 verliet de karavaan Berkenwoude richting Ermelo. Onder een strakblauwe lucht arriveerden we op kamp Fijn-Oord waar alle kinderen (en ouders) hyper waren om een goed bed te scoren in de slaapzaal. Nadat alle bedden van de kinderen waren opgemaakt door de ouders, werd het tijd om afscheid te nemen.


Niet veel later waren de kinderen overgeleverd aan het strenge doch rechtvaardige regime J van de kampleiding. De vraag kwam al snel: “Wie is mijn leider en bij wie zit ik in de groep?”. Om hier achter te komen houden wij ieder jaar het kennismakingsspel. In het thema “hallo wereld”, moesten de kinderen puzzels en rebussen oplossen door het beantwoorden van lastige vragen: “Welke kleur is de rook van de paus”, “Wat heeft het Vrijheidsbeeld in haar handen”. Na het vinden van de juiste leiding moest er een naam verzonnen worden voor iedere groep. Met het inlevingsvermogen van de kinderen werden de volgende namen verzonnen: “De Mongolen (uit MongoliĆ«)”, “Schele Spleetogen” en “Superwereldontdekkers” (goed scrabble woord). Na een beroep te doen op het mentale vermogen van de kinderen werd het tijd voor wat fysiek geweld “WATERBALLONNENGEVECHT”, gewapend met in totaal 200 waterballonnen stonden er twee groepen tegenover elkaar:  25 bloeddorstige kinderen VS. 3 moedige musketiers (Erwin, Ruben en Emiel). De damesleiding zorgde voor de gesneuvelde kinderen die ten prooi waren gevallen aan de waterballonnen van de musketiers.





Tussen de bedrijven door werden de kinderen continue ingesmeerd met een laagje zonnebrand en voorzien van drinken. Voordat de avond viel was de keukendienst (Janine en Yvonne) al druk bezig met het voorbereiden van het avondmaal, een heerlijk gevulde tomatensoep met vers gedraaide ballen van Vonnie gevolgd door Perkouwse worsten van But die de basis vormde voor een hotdog. De kers op de taart was ouderwetse gele vla met fruit “on the side”. De avond werd afgesloten met een lekker potje vlaggenroof waar er weer door het lage struikgewas werd geslopen, gerend en getikt. Om tien uur was het tijd voor de snoeptoko en een verfrissende douche. Om 23.15 uur is iedereen op bed gelegd en kan het nachtprogramma beginnen; slapen of overlopen.

Wij doen nog even een dagevaluatie en houden intussen de wacht op de slaapzaal. Tot morgen lieve lezers!
De leiding


  

3 opmerkingen:

  1. Theo van den Oordjuli 12, 2015

    een fantastische eerste dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt als een geweldige eerste dag!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. saskia & mennojuli 12, 2015

    Jeetje.....het een dag meer uren in Ermelo?

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!