dinsdag 14 juli 2015

Dinsdag- Filmdag

Vanuit China zijn we gedurende de nacht over de Stille Oceaan gevlogen richting het land van de sterren…De Verenigde Staten van Amerika. Eenmaal geland met het vliegtuig vroegen wij de kids waar ze aan dachten bij de USA. Als eerste werd het woord ‘DONUT’ genoemd want die waren zo lekker en in verschillende smaakjes. Vervolgens volgden de woorden Obama, Walk of Fame, New York enzovoorts. Voor het ontbijt bleven we Nederland trouw door een echte boterham met pindakaas te eten en geen getoaste cream cheese bagel.

Na de koffiepauze en het lezen van het Financieel dagblad en/of Algemeen Dagblad werd het dagprogramma bespreken onder de leiding, want het ochtendspel stond voor de deur… Levend Cluedo.  Hierbij is er een misdaad gepleegd die door de kids opgelost dient te worden. Vandaag was de camera gestolen om de videoclip op te nemen voor de middagsessie. Speciaal voor Kinderkamp waren er sterren opgetrommeld waaronder Pennelope Papiliano, Stef Speelberg, Ruige Rudy, Lucy Lipgloss, Reinalda Oerlemans, Sjanie Swiffer en Stef Snapshot. Iedere ster deed een beroep op zijn/haar inlevingsvermogen om zo goed mogelijk de rol in te vullen en de kinderen te voorzien van alibi’s, motieven en vooral dwaalsporen. De dwaalsporen hadden hun vruchten afgeworpen, want slechts 1 van de 4 groepen had de juiste twee misdadigers aangewezen.

Doordat de juiste misdadigers eruit waren gepikt was de gestolen camera ook weer teruggevonden en konden we na het eten met het middagspel starten. We gingen namelijk de videoclip van Pharrell Williams “Happy” nabootsen. Met een mix van sterke playback en danskunsten was na een uur het benodigde filmmateriaal geschoten om tijdens de reünie te tonen. Dansmoves die we tijdens de ochtendgymnastiek aangevuld met “de sproeier” zullen de uiteindelijke versie zeker halen. Iedereen stond te trappelen om een heerlijk originele Amerikaanse maaltijd te eten, maar onze keukenprinsessen hadden gekozen voor een Dutch-American fusion maaltijd, namelijk een large meat ball (Amerikaans) met Erwten en wortels, plus een beetje pindasaus (voor de echte die-hards).

Nadat iedereen zijn ontvangen kaarten had gelezen; “Hé jij hebt ook een kaart ontvangen van de Drieerweg in Ermelo, ja beste vent dat is het adres waar de kaart naar toe is gestuurd…owww”, werd het tijd voor de bioscoopavond. Geheel in lijn met het thema was er gekozen voor Paddington, die vanuit de bossen van Peru naar Londen is vertrokken om daar op zoek te gaan naar een nieuwe familie.

Het ‘late night’ programma is op het moment van schrijven aan de gang. De kinderen in groep 7 en 8 zijn naar de “Legends of the Guardians” aan het kijken, waarbij twee uilenstammen oorlog aan het voeren zijn om de wereld te redden.

Zo rond deze tijd in de week komt meestal het fenomeen “knakmoment” om de hoek kijken. Zie onze definitie van 2012: http://kinderkampberkenwoude.blogspot.nl/2012/07/filmdag.html. Verrassend genoeg hebben wij dankzij ons adaptieve vermogen over de jaren heen dit moment kunnen pareren. Een belangrijk variabele hierin is het systematisch eten van pistache noten gedurende de avondevaluatie. De natuurlijke stof in een pistache noot verhoogt het vermogen om sneller gedurende de nacht slaap te vatten, wat resulteert in leiders die zeer alert en actief zijn in de volgende ochtend en gedurende de dag.

Wij kijken de film nog even af en zorgen dat de oudste kids weer lekker gaan slapen.

Morgen is dorpdag…Show me the money!


Warm regards and good night.

3 opmerkingen:

  1. Oeps, mijn week gaat minder snel dan die van jullie, bij mij is het vandaag pas woensdag, als dat maar goed gaat bij het ophalen! ;-) Doe mij ook maar een zakje pistachenoten trouwens, wie weet helpt t ook tegen knakkende ouders! Jullie hebben weer echt een super programma, veel plezier en ik kijk uit naar de bijzonder nuttige aankopen waar de kids iededr jaar mee thuis komen!
    Muriel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ronald, Marina en Jesperjuli 15, 2015

    Wat zijn jullie heerlijk bezig! Bij zo'n vol programma lijkt ons een "knakmoment" nauwelijks te vermijden. Maar jullie "die hards" lijken jullie er goed doorheen te slaan. Zet hem op, kanjers! Act like a moviestar! Die kunnen het geld ook goed laten rollen. Dat zullen we morgen meemaken ... Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ronald, Marina en Jesperjuli 15, 2015

      Vandaag dus eigenlijk ...

      Verwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!