woensdag 15 juli 2015

Woensdag - Dorpdag

Lieve lezer,
Gisteren dacht de schrijver dat we al aan het eind van de woensdag zaten. Gelukkig signaleerde een alerte lezer deze schrijffout. Vandaag is het toch echt zover, het is woensdag en we zagen de week doormidden. Zoals aangegeven, gingen we vandaag het geld laten rollen (want anders was het wel vierkant geweest). 

De weersvooruitzichten waren redelijk positief gestemd, maar bij het vertrek hadden we meteen al een klein miezerbuitje te pakken. Ter variatie was er voor iedere groep een route uitgezet naar het dorp. De handen gingen steeds meer jeuken en de kinderen moesten en zouden hun geld over de balk smijten. First stop was de Action… ongelooflijk wat er in deze winkel allemaal te koop is en de kinderen hebben na 3 items nog steeds 60% van hun geld. Andere winkels die werden aangedaan waren de Hema, Intertoys, Kruidvat en de bootjesmachine die bij de Zeeman stond voor kinderen onder de 5 jaar, maar onze mannen van 11 stonden te trappelen om 50 cent in de automaat te gooien voor 30 seconden aan nostalgie. De bom barste pas echt bij de Jamin, want dit is het walhalla onder de snoepwinkels… items als de Slush puppi, snoepjes die naar vreemde luchtjes roken waren niet aan te slepen. De Jamin had binnen 1 minuut, 3 man personeel klaarstaan.

Voor de lunch was er gekozen voor een originele picknick, zonder gebruik van mes/vork, maar lekker uit het knuistje. De echte shoppaholics konden nog even hun gang gaan na het eten, maar de kleintjes en een aantal leiders gingen stapvoets naar het kamphuis om van de nieuwe aanwinsten te genieten.

Na het eten van een lekkere Hollandse prak rond de klok van zes, werden we door Joost, hij is 11 jaar geworden, getrakteerd op een lekker ijsje. Uiteraard moest er eerst een inspanning geleverd worden voordat we van het ijsje konden genieten en wel met het Douanespel. Knikkers moesten van het ene stukje land naar het andere stukje land gebracht worden zonder gesnapt te worden door de douane.

De avond werd afgesloten met wederom een aantal pagina’s uit Mees Kees op kamp en een paar ouderwetse knallers, zoals de Wereld is een Toverbal. Eenmaal op bed werd er voor de kinderen een spookverhaal verteld en de meiden kregen een luisterboek te horen.

Wij zijn op dit moment, op verzoek van de vrouwelijke leiding - “Wij willen een zwijmelfilm”, de klassieker Dirty Dancing uit 1987 aan het kijken. Ik gok dat meerdere ouders hier in het verleden wegsmolten bij het zien van Patrick Swayze en Jennifer Grey.

Morgen als het weer het toelaat, gaan we onze dag besteden in het zwembad.
We houden jullie op de hoogte!

Slaap lekker…. “Now I… have the time of my life”… & “Nobody puts Baby in the corner”

3 opmerkingen:

  1. Dat zag er weer uit als een super dag. Vandaag hopelijk een beetje chille in het zwembad. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I had the time of my life.....mmmm altijd goed

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!