maandag 13 juli 2015

Maandag - Sportdag

De maandag van kinderkamp ging dit jaar door het leven als sportdag en wel in China. Ondanks dat het weer niet vergelijkbaar was met bijvoorbeeld de zaterdag, werd er verwacht dat ieder kind zich optimaal ging inspannen. De zware Chinese weersomstandigheden onderscheidde de topsporters van de mooi weer sporters. De dag begon vreedzaam om acht uur in de morgen toen iedereen nog heerlijk lag te snurken, terwijl wij als leiding al snode plannen aan het verzinnen waren om iedereen zo snel mogelijk uit bed te krijgen en volgens traditie in pyjama de ochtendgymnastiek te doen. Met pannen en deksels werd iedereen wakker gemaakt en naar buiten gestuurd. Op de beats van Nick Jonas werd gestart met bewegingen als de ‘grasmaaier’ en de ‘glazenwasser’. Niet veel later werd Captain Jack gestart en nam Yvonne de kids mee voor een vijftal rondjes rondom het voetbalveld.

Tijdens het eten van de boterhammetjes werd er gevraagd wat is gezonder hagelslag of vruchtenhagel. Na het lezen van de ingrediƫnten kwamen de eters tot de conclusie dat hagelslag iets gezonder was, maar in vruchtenhagel zitten toch vruchten?... was de opmerking. Intussen was ook de founding father van het Kinderkamp aangekomen, Jan Koert! Na het boenen van de toiletten, kamers schoonmaken en de afwas werd er een beroep gedaan op de weerkenners (lees: buienradar) in Ermelo om de dag verder te bepalen.

Omstreeks 11 uur werd er gestart met het individuele ochtendprogramma waarbij spellen als verspringen, touwtjespringen, pingpong, blind volleybal en parcours de revue passeerden.  Tussen de spetters door was het ook nog tijd voor een druivensuikertje.  In de middag stonden de teamspellen op de agenda, waarbij het veelal kinderen tegen de leiders was met touwtrekken, voetballen en estafette races.

De avond was tot nu toe het meest memorabele moment van de week… het eten van nasi met echte authentieke Chinese stokjes. De blik van de kinderen was onbetaalbaar… moeten we losse rijstjes eten met stokjes? Waar normaal in 5 minuten het bord leeg is, duurde het nu ongeveer 4 keer zo lang.
Waar het ochtend en middagprogramma veelal van fysieke aard was werd er in de avond een beroep op gedaan op de mentale toestand van de kinderen door het oplossen van een tangrampuzzel (handgemaakt door Shanne) of het bouwen van een Jenga XL toren, wat bij veel ouderen ook wel bekend is als de champagne toren van Linda de Mol tijdens Love Letters. De spanning was hierbij van de gezichtjes te lezen.

Na de afsluitende TOKO ging iedereen uitgeblust naar bed.


Welterusten en tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Hans Astrid en Lindajuli 14, 2015

    Ziet er weer leuk uit,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marina, Ronald en Jesperjuli 14, 2015

      Leuk, de olympische spelen van Beijing nagespeeld en tijdens het eten mikado met de stokjes? Veel plezier en geniet ervan!

      Verwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!