donderdag 25 juli 2013

dorpdag

Het geld moet rollen! Met die oerkreet gingen we vandaag op pad naar het dorp. Eenmaal aangekomen moesten de kinderen deelnemen aan een echte vossenjacht. Diverse leiders waren verkleed; Koning Erwin, Slaaf Karin, Soldaat Ruben en godfather van het kamp Jan "de piraat" Koert. Iedere vos stond verspreid door Ermelo city en trok veel bekijks door de locals. Tegen de middag was het megawarm en waren de geplande patat (friet voor Brabanders) ijs en drinken zeer welkom. Daarna sloeg de koopfrenzy echt toe......als schuimbekkende/kwijlende hyena's bestormde de kinderen hun prooi waaronder de "Action, Intertoys, Jamin, Bruna, Xenos". Na een uur op koopjacht te zijn geweest waren de meeste wel voldaan en keerde huiswaarts. De echte shopaholics (lees: de oudste meidengroep) kwamen pas net op dreef en gingen nog even door. Bij aankomst in het huis pakte ieder kind zijn speelgoed en begon te spelen. Zoals ieder jaar is het weer opvallend dat kinderen toch weer snoep kopen bij de Jamin, terwijl ze in het kamphuis nog beschikken over een kiloknallerzak van thuis. Kinderlogica..blijft lastig te doorgronden. Na het gespeel stond er een prakkie erwt en wortelen op het menu van Jorina la cuisiniere. Morgen staat ons weer geruzie tussen de kinderen te wachten over wie de cd spelers mag hebben en voor hoelang, jawel beste lezers..de bonte avond. Gelukkig hanteren wij een strak schema voor de cd's, oefenruimtes en verkleedspullen. Tot morgen!

12 opmerkingen:

  1. Was heel leuk om weer een dagje kamp mee te maken. Grappig om te zien dat kinderen eigenlijk ook niet veranderen, het winkelen ging nog net zo als toen de huidige leiding zelf nog mee ging als kind, alleen was er toen gelukkig nog geen action.
    Complimenten voor de kok.
    Succes morgen en tot zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lennart en Wilmajuli 25, 2013

    De week vliegt voorbij, morgen alweer bonte avond!?! Pfff
    Dat het snoep van thuis nog niet op is betekent weer een gezond kamp, goed de boterhammen en het heerlijke eten uit de keuken waarna er geen trek in snoep meer is.... maar ja zelf uitzoeken is natuurlijk veel leuker dan de keuze van pa en ma :-).
    Maak er nog een geweldige dag van en tot zaterdag...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig om weer te lezen wat jullie met de kids gedaan hebben... Een echte vossenjacht, hoe gaaf is dat!! En lekkere frieten, dat gaat er wel in... Maar s'avonds alleen erwtenmet wortelen.... Das wel sneu.... Haha... We wachten morgenavond weer met smart op jullie blog, wel doen hoor, want vorig jaar is die vergeten :((... En wij maar wachten.
    Maak er een topdag van morgen.....
    Groetjes de Willemsjes
    Ps. Hoe laat moeten we zaterdag in Ermelo zijn???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 10:00 uur worden de taxi's verwacht :-)

      Verwijderen
  4. Dat was een warme vossenjacht , maar we heel leuk! Wat gaat de week toch snel nog maar een dag maar nog wel de gezellige bonte avond, ben benieuwd wat er nu allemaal is ontstaan.
    Alvast bedankt weer voor de leuke verhalen op de blog.

    Willemsjes tot 9.45u in Ermelo.
    Heel veel plezier nog deze laatste dag ,avond en de laatste kans voor Jesse om op kinderkamp over te lopen!!!

    Gr. Arjen Karin en Kevin en natuurlijk alle dieren hier in en om huis die Jesse missen (wij vonden het ook erg stil thuis hoor)
    Tot morgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat super om weer al die verhalen te lezen. Nog 1 nachtje slapen[denk ik] dan is het alweer voorbij. nog een gezellige dag met zijn allen en een mooie bonte avond. Tot morgen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Buttertjesjuli 26, 2013

    'k Ben benieuwd wat er 'gescoord' is in het dorp. Veel voor weinig, denk ik haha... Wat zullen die oudste meiden genoten hebben!
    Veel succes vandaag! Het blijft een 'moeilijke' dag. Opruimen, een act verzinnen en vermoeide kinderen en leiding. Nog 1 dag en nacht en dan zit het er weer op.
    Wij zijn blij, dat ons meissie weer thuis komt. 'k Ben benieuwd naar haar verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De Zorkootjesjuli 26, 2013

    Economische crisis? Niet in Ermelo!
    Zie net op RtlZ dat de koers van Action, Xenos en Jamin flink gestegen is. Dat stemt de kleine belegger tevreden! Goed gedaan jongens, oeps ik bedoel vooral meiden! Blij dat jullie niet in de tijd van de ruilhandel leven, want met een appel en ei kom je niet ver, haha.
    Veel plezier deze laatste dag en vooral met de bonte avond!
    Groetjes en tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Harm, Pauline en Leonjuli 26, 2013

    Ook wij zijn weer zeer benieuwd wat de inhoud van die Action tassen weer brengt! En dat maal 3 bij ons (we gaan er even vanuit dat Ray snel klaar was met shoppen). Veel plezier met de laatste dag en vanavond met de bonte avond. Tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. fam. den Oudenjuli 26, 2013

    Erg leuk om te lezen, wat jullie afgelopen week met de kinderen gedaan hebben. Wat het snoep kopen betreft, ik snap daar ook niets van, maar tes was thuis al bezig wat ze bij de jamin ging uitzoeken. Heel veel succes allemaal met de voorbereidingen voor vanavond en tot morgen!
    Wim, petra en lotte

    P.s: lot leeft elke dag met ze mee en heeft ook met heel veel plezier de blog gelezen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. de veenstraatjesjuli 26, 2013

    Jeetje, het is al weer vrijdag.... bonte avond, ik ben benieuwd welke uitdossingen/acts er dit jaar gekozen worden.

    Het is wel erg stil in berkenwoude. Het wordt tijd dat jullie weer terugkomen!! Geniet nog van deze laatste dag en tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hans Astrid en Lindajuli 26, 2013

    He he wat een leuke week. Het is niet gek dat de kinderen hier graag naar toegaan, de hele week met je vriendjes en vriendinnetjes spelen.
    Leiding bedankt voor alles. (leuk thema dit jaar) Het is ontzettend leuk om via de blog iets te horen vanuit Ermelo.
    Geniet nog van onze kindjes jullie gaan ze missen.
    Heeeeele fijne bonte avond.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!