zondag 21 juli 2013

zaterdag kennismaking

Na dit jaar een korte, maar gezellige, reis zijn we aangekomen op het o zo vertrouwde kampterrein fijn-oord. Voordat de ouders vertrokken hebben we vluchtig wat gedronken om vervolgens afscheid te nemen voor een hele week. Het startsein klonk waarna iedereen in gemoedelijke sfeer ruziede over de slaapplaatsen. Nadat deze oorlog was uitgevochten kon verder worden gegaan met het programma. De vraag die in ieder kinderhoofd speelde was, wie is mijn leider? Voordat dit bekend werd gemaakt moesten eerst meerdere opdrachten worden volbracht. De eerste opdracht was een dinoparcours, gemaskerd moest een moeilijk parcours worden afgelegd. Het tweede spel was knotsslaan waarmee iedereen z'n agressie van misgelopen bedden kon uitten. Het derde spel was primitief vissen, waarbij de kinderen hun zoetigheid konden krijgen door met de mond het snoepje uit een bak te vissen. Het vierde spel was de mammoetrace waarbij een race werd gelopen 2 tegen 2 waarbij ze op elkaars rug een parcours moesten afleggen. Het laatste onderdeel was een quiz waarbij de kinderen vragen moesten beantwoorden over de leiders. Nadat deze opdrachten waren uitgevoerd verdiende de groepen een rebus die liet weten welke tijden er afspeelde gedurende deze kampweek. Wanneer deze rebus goed was gemaakt, kregen de groepen de rebus met de leider van de groep. In de tussentijd voor het avondeten kregen de kinderen de tijd om te spelen, waarbij Julia iedereen trakteerde op een ijsje. De chef zorgde voor een sterrenmaaltijd waarbij friet en hamburgers voldeden als het hoofdgerecht. Als slotstuk werd een meloen, ananas sorbet(magere yoghurt) geserveerd. Na het avondeten was het wachten op de nacht. Vanaf het moment dat de zon onder ging was het idee het dierengeluidenspel te doen. Helaas vertelde de boswachter dat snachts gejaagd werd op wilde dieren. Dit gegeven zorgde voor enige twijfel om dierengeluiden na te doen in het bos. Om te voorkomen dat de jagers verkeerde doelen zouden raken hebben we een alternatief spel gespeeld. Het beruchte spel: iemand is hem, niemand is hem was volgens vele een goed alternatief. Nadat het stof achter ieders oren was beland was het tijd om te douchen, opgefrist en al hebben we gezamenlijk de dag afgesloten. Weltrusten!

6 opmerkingen:

  1. lennart en Wilma Hartogjuli 21, 2013

    Heel veel plezier.
    geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat super leuk om jullie om jullie verhalen weer te lezen!!

    Groetjes Remco, Claudia & Jayden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. de Buttertjesjuli 21, 2013

    Wat doen wij als eerste als we wakker zijn? Inderdaad... de blog lezen. Veel plezier deze week, aan het weer zal het niet liggen.
    En succes met jullie zoektocht naar betere tijden ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel plezier allemaal. Jullie hebben geweldig weer! En wat doen wij als eerste als we wakker zijn? Nog een keer omdraaien en verder slapen (heerlijk) en dan de blog lezen!
    Geniet er van!
    Groetjes, Harm en Pauline, Leon en Benthe

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hans Astrid en Lindajuli 21, 2013

    Hallo allemaal.

    Gelukkig is het geweldig weer.
    De bedjes zijn gedeeld, ze kunnen in ieder geval lekker slapen hoe laat dan ook, daar ben je voor op kamp toch. Hele fijne week met onze pannenkoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Papa, Mama en Jarmojuli 21, 2013

    Na 75 km rijden kwam vanaf de achterbank de ooohhh jaaaa , en ik weet t al, kijk mark hier gingen we vorig jaar shoppen en kijk t bos waar we speelden.... Je snapt t al volledige herkenning met een blij gezicht van "IK HEB ER ZIN AN" kwamen we aan. Na de koffie nog gesmeekt om een vluchtige kus en al zwaaiend rende ie weer t terrein op , was ie zo blij dat ik wegging ? Hij had er echt zin an. Jullie allemaal veel plezier deze week en kannie wachten om een hele zaterdag vanaf de achterbank al die verhalen aan te horen. (En de blog te volgen..... ) Dikke Kus.....

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!