zondag 3 juli 2011

Zondag!

Zo beste berkenwoudenaars! Hier weer een blog van dag 2; De zondag! Nadat de kids allemaal vroeg wakker waren en het ontbijt (1 bruine boterdam en een berg witte) waren verorbert, hadden we al vroeg in de ochtend bezoek. De visite bestond uit Ge, Agatha, Sico en Silvia die met lekker appelgebak (voor de leiding) meer dan welkom waren! Om 10.00uur was het tijd voor de kampdienst. Er werd gezongen en een toneelstuk gedaan door de leiding. Het thema “Helden” kwam goed terug in het stuk wat ging over “Simson en de Filisteijnen”. De acteurs zorgen met hun overtuigende acteerwerk (not!) voor veel hilarische momenten. De rol van Agnes en Trudy als “Tempelzuil” was wel bijzonder goed geacteerd. Ook werd er een mooi verhaal verteld, geschreven door en voorgelezen door Sico. Toen de kampdienst klaar was gingen de meiden aan de slag met het maken van armbandjes, dit leverde veel mooi creatieve siraden op.
De jongens zochten in het bos naar een goede vlaggenstok voor de Kampvlag 2011. Deze vlag werd weer geheel samengesteld door de kinderen. Waren het vorig jaar nog handafdrukken, dit jaar zijn het voetafdrukken (voet-verf-stempels) op een vlag. Het resultaat mocht er zijn om al de gekleurde voetjes op de vlag te zien. Na het knutselen en het maken van de vlag was het tijd voor de lunch!
Keukenteam Arco, Janneke en Jorina, ook wel “de 2J’s en de A” (nu al een hitcombinatie) zorgden tijdens de lunch voor een overheerlijk gekookt eitje! Toen de lunch er ook in zat moesten de kinderen weer wat energie kwijt. We vertrokken naar het bos voor het favoriete spel “Levend Stratego” Ook de visite deed gezellig mee en ging een sprint duel met de kinderen niet uit de weg!
Zo tegen het eind van de middag, er hing een lekker zonnetje, hadden de kinderen weer wat tijd voor zichzelf. Er werd van alles gedaan, tafeltennis, badminton, voetbal, (nog) meer armbandjes vlechten, boogschieten, bogen maken, pijlen maken, stoeien, rennen, schommelen, enzo-vurt.
Het avondeten bestond vandaag uit een lekker hollands potje! Aardappels, Boontjes en een (jawel) authentieke gehaktbal van but. Het was smullen toen ook nog de appelmoes en mayonaise op tafel kwamen. De visite was net naar huis, maar speciaal voor alle kampers hadden ze nog IJs als toetje meegenomen! Mmmmm! De kinderen waren rond 7 uur al aardig aan het welbekende eind van het latijn. Daarom werd er op het veld nog een paar rondes “Vind je maatje met een kaartje” (Ofwel soort levend memory) gespeeld. We eindigden weer in de kring, zongen een paar liedjes en toen gingen de kinderen lekker naar hun bedje!
Morgen staat de sportdag weer op het programma; dan komen de echte helden naar voren!
Tot Morgen! Team Kinderkamp

3 opmerkingen:

  1. Sico en Silviajuli 04, 2011

    Gisteren op bezoek geweest. Superleuke dag! De zondagdienst was heel goed voorbereid door het team. Complimenten! Trouwens, alles loopt als een geoliede machine. De kinderen vonden het toneelstuk heel leuk want er werd veel gelachen en gegiecheld om de acteurs en hun acteerprestaties. En tijdens het verhaal kon je een speld horen vallen. De liedjes waren het lezen en het zingen meer dan waard. Daarna allemaal leuke dingen gedaan. Voor we er erg in hadden was het half zes en tijd om weer naar Perkouw af te reizen. De kinderen hebben het hier reuze naar hun zin en zijn in goeie handen. Fijne week nog jongens en meiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bonnie en Luukjuli 04, 2011

    We houden de blog elke dag nieuwsgierig bij. Wat doen jullie toch geweldige dingen met en voor de kinderen. Ze vervelen zich geen moment. Echt complimenten hoe jullie het doen. Heel veel plezier met de sportdag en ben benieuwd welke superhelden eruit springen.

    Groetjes van de 2 overgebleven familie de Vries

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ton en Jolandajuli 04, 2011

    Wat een geluk dat jullie nu al hebben mogen genieten van die Beroemde Ballen van But! Nu nog wachten op die Speciale Spinasiebonen van vorig jaar.....
    Veel plezier enne, eet ze.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!