donderdag 7 juli 2011

Filmdag!

Vandaag werd de week weer doormidden gezaagd. Deze woensdag was getiteld: FILMDAG! De kids werden vanmorgen gematst, want ze mochten uitslapen tot 9 uur. Na een goed ontbijtje begon de ochtend activiteit. Het was een speurneuzen spel, ook wel een het ‘moordspel’ of ‘levend cluedo’ genoemd. Er was een kluis gekraakt in hotel ‘De Gele Zandhoop’, en de kinderden moesten helpen het mysterie op te lossen: Wie-o-wie had de kluis gekraakt en het geld gestolen? Door middel van interviews met de verklede acteurs moesten de kinderen hierachter komen: Uiteindelijk had Mevr. De Zwart (gespeeld door Trudy) het gedaan.

Toen was het tijd voor de lunch met een lekker gebakken eitje.
Voor het middagprogramma was gepland een spel te doen, echter door een flinke regenbui viel dit ‘in het water’… Daarom werd er een film gekeken; “Gnomeo en Juliet”. In een echte (eigengemaakte) bioscoop zaten de kinderen aan het scherm gekluisterd. Aan het eind van de middag was het weer droog en konden de kinderen nog even lekker buiten spelen!
Het avond eten was vandaag wat nieuws; en het was wederom een hit! Het “broodjes shoarma” van vorig jaar, was dit jaar vervangen voor “Nasi met saté”! Er werd heerlijk gegeten en om half 7 waren de buikjes weer rond! In de avond werd het spel, wat ‘s middags was gepland, gespeeld. Het was een verbeterde versie van het succes spel van twee dagen terug; het Havenspel 2.0!

In het bos werd er weer flink gerend en getikt. Na het spel was het voor de jongere kinderen tijd om te douchen. Flink schrobben achter die oren en de oksels wassen! De ouderen kinderen mochten nog een film kijken samen met de leiding. Toen er ook nog (onverwachts) snackies werden geserveerd was het helemaal feest! Daarna was het ook voor de oudste kinderen tijd om tanden te poetsen! Iedereen ging weer lekker fris het bedje in, om op te laden voor morgen; de zwemdag!

Groet de leiding

~~~ BELANGRIJK ~~~
Het verschrikkelijke bericht van het plotseling overlijden van Dick Witzier heeft de leiding ook bereikt. Dick ging vroeger ook vaak mee met kamp en we wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe. A.s. zaterdag is de condoleance en begrafenis in het Cultureel Centrum, dit valt tegelijk met de tijd dat het kinderkamp weer thuis komt.
Daarom hebben we besloten de verzamelplaats voor terugkomst op de parkeerplaats van de voetbalvereniging Perkouw te doen (aan het eind van de Dreef). De dienst wordt dan niet verstoord, en de dorpstraat is ontlast, omdat het hier waarschijnlijk erg druk zal zijn. We verwachten hier rond 12.00 uur aan te komen, we zullen dit jaar niet toeteren uit respect voor de familie en vrienden van Dick.

de leiding

6 opmerkingen:

  1. Ton en Jolandajuli 07, 2011

    Wat een feest uitslapen tot 9 uur, dat doen ze thuis nooooooit! Waarschijlijk zijn ze zo moe van al die leuke activiteiten en de frisse boslucht....Wat een gezellige dingen organiseren jullie toch. Jammer dat ik zelf geen kind meer ben, anders gaf ik me nu al op voor volgend jaar!
    Veel plezier, geniet nog van de laatste 2 dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bea en Martinjuli 07, 2011

    Organiseren van deze week is al toppie bij jullie en ook het improvisatietalent laten jullie weer zien. Hulde en prettig om te lezen!
    Verder zullen wij over enkele weken in de bossen van het Zwarte Woud wel weer nieuwe marsliedjes leren van Tamara en mogen we niet zo vroeg opstaan!?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ronald en Marinajuli 07, 2011

    Erg bijzonder, dat uitslapen! Dit is echt nog nooit gebeurd! Gewoon een kwestie van afmatten, begrijpen we nu. Weer wat geleerd. Wat hebben jullie weer ontzettend leuke dingen gedaan. Inclusief schaduwprogramma wegens slecht weer. Geweldig!
    Ik hoop dat we ze zaterdag meekrijgen naar huis. Waarschijnlijk wordt ons animatieprogramma minder positief beoordeeld ...
    Nou ja, ere wie ere toekomt!

    Veel plezier weer en groeten aan allemaal,
    Ronald en Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hola, hier een berichtje van Daniel´s en India´s tante in Peru. Ik kan lezen s¡dat het super gezellig en leuk is... ik wou dat ik er ook was. Nog een fijne laatste dag! Groetjes uit Peru.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. At en Miekejuli 07, 2011

    Hallo allemaal.
    De foto s zien er weer superleuk uit. Uitslapen heerlijk als ze dat volgende week nou ook eens doen!!!!! Nog 1 nachtje slapen Arno dan mag je je verjaardag vieren met alle kinderen en leiding.Hele fijne dag morgen en tot zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha over dat uitslapen.....nah tot 11 uur noemen ze bij mij uitslapen dusse djee zal wel lekr lang op bed liggen als ze weer thuis is..... :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!