zondag 3 juli 2011

zaterdag - kennismakingsdag



Vandaag was de start van het kinderkamp 2011! Om 10 uur stonden de ouders en de kinderen allemaal gereed voor vertrek richting Ermelo. Het thema dit jaar is helden, vandaar ook de rode cape die iedere leider droeg.





Eenmaal aangekomen in Ermelo werden alle bedden opgemaakt door de ouders. Na een bakkie, cake en een goodbye-kiss gingen alle ouders weer op huis aan en lieten de kinderen achter in de vertrouwde armen van de leiders. Zaterdag staat altijd in het teken van ontdekken hoe de groepen in elkaar zitten en wie de leider(s) is (zijn). Na een inspannende speurtocht met allerlei vragen waren de groepen bekend.



Na het middagvullende programma hadden we allemaal trek gekregen. Het avond eten bestond uit een lekkere hamburger en franse frietjes. Uiteraard hadden we als voorgerecht een heerlijke kippensoep met verse groente. Tot slot kwam er een romige vanille vla met chocolade bolletjes op tafel. Na het avond eten is het altijd tijd voor de terugkerende corveedienst. De kinderen hebben we, onder begeleiding, grondig de borden, kommen en accessoires laten wassen. TOKO was het volgende evenement van de avond. Iedereen heeft een snoepkaart gekregen, waarmee men snoepjes of drinken kan scoren en laten afstrepen. Het avondspel bestond uit mattendans als opwarmertje en vervolgens gingen we het bos in om ontsnapte dieren terug te zoeken. Er waren namelijk een aantal wilde dieren uit de Amersfoortse dierentuin gebroken. De dieren waren onder meer een Afrikaanse koe een bulder gorilla, een Zuid Koreaanse berggeit en een Mexicaanse ezel. Om kwart over elf waren alle dieren teruggevonden en gevangen. Iedereen was enorm moe en ging na een rondje kring (zingen en voorlezen) om 0:00 uur slapen. Tot morgen, want dan is het zondag en hebben we een mysterieuze gastverschijning! To be continued…..

7 opmerkingen:

  1. Zooo tijd op te gaan slapen! Het was een top dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ton en Jolandajuli 03, 2011

    Gister voor het eerst het kinderkamp gezien. Wat een leuk huis, mooie omgeving en gezellige leiding. Dan ook nog het favoriete zaterdagavond eten. Nou dat komt wel goed met de Zorkootjes :-)
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bea & Martinjuli 03, 2011

    De eerste dag was weer ouderwets gezellig. Dat belooft wat voor de rest van de week. Veel plezier en mooi weer gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zal wel eens willen weten wie die ontsnapte beesten speelden.........mwah.......heb wel n idee denk haha

    maare veel plezier weer vandaag!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gr uit erkouw

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ronald en Marinajuli 03, 2011

    Dat was een goed begin op die eerste dag! Erg leuk! Het is wel een beetje stil in Perkouw zonder al die herriemakertjes, hoor. Maar daar kunnen wel wel aan wennen, denken/hopen we. Veel plezier met z'n allen. Wij kijken uit naar jullie volgende blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Familie Kamhootjuli 03, 2011

    Klinkt als een goeie eerste dag. Hier is het ook erg rustig zonder de meiden. Veel plezier en we volgen jullie ! (ps. wie heeft die mooie foto gemaakt van de leiding bij vertrek..?)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. The KampCrewjuli 03, 2011

    @ fam.kamhoot ; dat was kamhoot#2! bedankt he:) dat verdwijnt via de multimediale snelweg zo op de blog! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!