maandag 4 juli 2011

sportdag

Vandaag stond een traditiegetrouwe sportdag op het programma. Om 8 uur gingen we de kinderen uit hun bed halen voor de ochtendgymnastiek. Gehuld in pyjama en rillende beentjes werd er flink bewogen op stevige beats onder leiding van diverse kampleiders. Na het ontbijt begon de zon al langzamerhand door te breken. Het werd tijd om het individuele deel van de sportdag te beginnen. De spellen hadden de volgende namen: Juri van Gelder spel, Handbal hero, Speedy Gonzales vs. Roadrunner, Batman en Robin in de batmobiel en het wereldberoemde tafeltennis zonder batje (lees: eieren gooien). Ik hoor de trouwe lezer denken “Juri van Gelder, gaan ze iets doen met wit poeder? “, maar wees gerust, dit was niet onderdeel van het spel. Bij het spel roadrunner vs speedy gonzales moesten de kinderen zo veel mogelijk rondjes rennen verkleed als één van de twee en daarmee gingen kreten als “ ARIBA ARIBA, ANDRE ANDRE of MIEP MIEP” gepaard. Batman en Robin was een verkapte vorm van de menselijke kruiwagen.






Voor de lunch stond er een nieuwe variant op het menu: “hete curry met knakworst”. Vervolgens gingen we na de noodzakelijke corveediensten met het middagprogramma beginnen, dit bestond uit een gezamenlijke trefbal sessie en het Perkouws kampioenschap penaltyschieten. Acht gerenommeerde keepers moesten het opnemen tegen meer dan 35 schietende kinderen. De keeper/leider die de minste penalty’s tegen had gekregen werd tot kampioen gekroond. De finale ging tussen Martin “the flying IJsselsteiner” Doctors van Leeuwen en Ruben “the teak” van der Wouden. Na een spannende strijd won uiteindelijke “the teak”. Tot slot na een slurp en burp van een AA’tje of kindercola gingen we trefbal leiders (ong. 10) tegen alle kinderen (meer dan 35). Wonder boven wonder wonnen de leiders.




’s Avonds gingen we Macaroni eten met een garnering van ambachtelijk bereide kaas en tomatensaus. De dag sloten we af met het havenspel, waarbij kinderen naar diverse havens moesten varen zonder daarbij getikt te worden. Moe en voldaan keerden we terug naar het kamphuis waar we “as we speak” de dag aan het afsluiten zijn. Tot morgen, want dan gaan alle portemonnees leeg in het dorp…… AAAHHHHH my little pony en Pokemon mania!!! Weltrusten… Team kinderkamp

6 opmerkingen:

  1. Ronald en Marinajuli 05, 2011

    Poe poe, dat was gisteren weer een goed gevuld dagje. Straks komen jullie afgetraind weer terug. Gelukkig wel pasta op het menu, zoals het hoort bij sporters.
    Het wordt weer lekker weer vandaag.
    Veel plezier en groetjes aan allen!
    Ronald en Marina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Wat ontzettend leuk wat jullie schrijven, we hebben zo'n goed beeld en het klinkt zo leuk en gezellig. Vandaag veel succes bij het shoppen en nog een paar hele gezellige dagen met elkaar gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bea en Martinjuli 05, 2011

    Wat een spirit en enthousiasme! Leuk om te lezen en het spat er vanaf. Jullie zijn voor ons allemaal helden. Nog een paar leuke en droge dagen gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Karin IJsselsteijnjuli 05, 2011

    Wauw je voelt de energie van het scherm afkomen, om even in de sporttermen te blijven, ik vind jullie een TOP team. Hele leuke dingen organiseren jullie met elkaar en met zoveel enthausiasme, helemaal TOPPIE.

    En deze weblog ik vind het hartstikke leuk, ik kijk iedere dag even,zo leuk om dit allemaal te lezen.

    Allemaal nog een gezellige week en voor alle kids jullie boffen maar met deze kanjer van leiding.
    En de leiding boffen natuurlijk met jullie!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Karin IJsselsteijnjuli 05, 2011

    Moet natuurlijk zijn KANJERS

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo allemaal,

    Wat leuk weer om elke dag wat van jullie te lezen.
    Jullie boffen met het weer! Ben benieuwd wat de meiden in het dorp hebben gekocht. En of ze nog de halve nacht liggen te kletsen!! Ja ik hoor ook nog wel is wat!! Geniet er nog goed van met elkaar. En slapen komt wel weer als jullie thuis zijn!!!

    Groetjes,
    Judith en Marcel

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!