maandag 5 juli 2010

Sportdag!

Hoi Thuisfronters!!!

Alle kinderen hebben na de eerste 2 drukke dagen een lekkere lange nacht gemaakt. Iedereen wordt 's morgens zijn bed uit getrommeld voor een swingende ochtendgymnastische work out!
Na een kwartier dansen en rennen is het tijd om ons in een sporty outfit te hijsen en een boterhammetje te eten.
Een klein uurtje later beginnen we met de individuele sportactiviteiten in het thema 'De droomshow!'. Een lichte bewolking en een briesje zorgen voor het ideale klimaat om optimaal te presteren tijdens de spellen.
Op diverse planeten wanen ze zichzelf in een nieuwe wereld zoals de ridderplaneet met het eiergooien en de onderwaterplaneet met een waterpistolen race. Na een uur lang zwoegen en zweten is het tijd voor de lunch met de bijbehorende corvee.

In de middag is het tijd voor de groepsspellen. Het is inmiddels lekker warm geworden buiten, dus waterelementen worden in diverse vormen toegevoegd aan de spellen om de nodige verkoeling te geven. Zo is er bijvoorbeeld touwtrekken (jaja ook de kids tegen de leiding, zie foto), flessenvoetbal met water en ballontrappen met hindernissen (lees: leiding bekogelt de kinderen met water ballonen) en wordt het geheel afgesloten met nog meer water in de vorm van een ijsje!

Rond de klok van 6 uur staat de dampende tomatensoep al weer op tafel (tot grote vreugde van de meeste onder de kinderen, het is een hit de tomatensoep!) Als tweede gang wordt er een broodje shoarma met komkommer geserveerd (lees hit 2: komkommer, bakken gaan er door heen!) We sluiten het diner af met watermeloen en een vriendelijke portie corvee waar onze sporty heroes heeeel blij mee zijn!

De kleine kinderen gaan na het buiten spelen alvast onder de douche en naar bed. De oudere kinderen gaan met een deel van de leiding mee naar het bos om vlaggenroof te spelen. Na een half uur intensief rennen en vlaggen roven is het tijd om terug naar het kamphuis. Voor de meeste is een douche ook geen overbodige luxe, dus ook de oudere kinderen springen onder de douche.
We sluiten dag af met zingen in de kring en een sprookje! Lekker slapen, want morgen gaan we naar de stad om te winkelen en is de halve finale!!!! Spannend.

P.s. Onze medeteamlid van Westeinde 27 is bij deze uit het blogteam gezet (Spinaziebonen, was dat???!!!) en gaat voor een cursus 'koken voor beginners' bij de Gele Lis!
Wordt vervolgd...

5 opmerkingen:

  1. Jullie krijgen trouwens allemaal de groeten van de kids terug, en natuurlijk zijn ze allemaal hartstikke braaf! :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ondanks mijn opmerking van gisteren heb ik toch noch zitten googlen. Bekijk de site http://www.ccnafd-denhaag.nl/menu/am2002-09.pdf en kijk op pagina 6.
    Stel voor dat Ruben ze een keer klaar maakt.

    Veel plezier vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Opa en oma,
    Wij zijn de opa en oma van Matthijs Leusen en genieten elke dag van het verslag van het kamp.
    Kunnen jullie dat beweeglijke kleinzoontje van ons wel een beetje onder de duim houden?
    Geef hem maar een dikke kus van ons.
    Die tomatensoep lijkt ons trouwens ook wel wat.Dat is smullen!
    J.en H.Rippen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ooh dus jullie hebben je wel vermaakt vandaag,
    en natuurlijk de leiding verslagen:)
    & lekker hoor die tomatensoep,
    Wij hebben vandaag ook spinazie gegeten (zonder bonen)

    Veel plezier nog!

    xShanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nouja Ruben geef niets hoor.....ik wist t ook niet hoor!!!!!....haha maar die Tomatensoep dat zal wel lekr geweest zijn

    gr uit Perkouw

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!