dinsdag 6 juli 2010

Dorpdag!

Daar zijn we weer….. inmiddels vier dagen verder. En daarmee is de kampweek al weer voor de helft voorbij. Vandaag zijn alle kinderen op tijd uit hun bed gehaald. Deze dag gaan we naar het dorp om inkopen te doen, altijd favoriet!
Rond een uurtje of 8 worden de kinderen gewekt. Iedereen trekt zijn stevige ‘stappers’ aan en komt naar buiten voor de kring. Naast ons eigen teamleider cq. gitarist Martin, hebben we vandaag een assistent gitarist, genaamd Jordi, die het zingen van ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’ in de kring begeleidt. Na deze fantastische opening is het tijd voor ontbijt.

We hebben een lange wandeling voor de boeg, dus een goed ontbijt is zeker geen overbodige luxe. Na de afwas gaan we met de gehele groep richting het dorp.
In het dorp krijgt iedere groep een ‘Sherlock Holmes’ opdracht. De kinderen moeten letters verzamelen van winkels en hier een woord mee vormen. Deze opdracht willen ze het liefst zo snel mogelijk vervullen, want des te meer tijd is er over om te winkelen! Na enig speurwerk hebben alle groepen het woord ‘DROMENVANGER’ als oplossing van de puzzel.
Eindelijk is het zover…..de portemonnees worden uit de tassen getrokken en de winkels zoals Kruidvat, Jamin, Intertoys en Action zijn niet langer veilig. Na ruim een uur winkelen gaan we rustig terug naar de muziektent. Dit is het afgesproken punt voor de picknick. Iedere groep heeft een onderdeel van de picknick ingekocht zoals kibbeling, witte bolletjes, fruit etc. Na deze heerlijke lunch gaan we rustig terug naar het kamphuis, zodat iedereen volop van zijn / haar gekochte speelgoed kan gaan genieten.

Vroeg in de avond is het tijd voor het avondeten. Deze avond staan groetensoep, sperzie ;) á la creme, doperwten + wortels en de ballen van ‘ But’ op het menu met als afsluiter eigengemaakte bananenyoghurt. Iedereen begint langzaam aan al zenuwachtig te worden voor de wedstrijd. Dus in rap tempo worden de oranje versieringen opgehangen, de corveediensten gedaan en de voeten gewassen.

Na 90 spannende minuten wordt de dag op een waanzinnige manier afgesloten. Nog vol adrenaline proberen we de kinderen naar bed te begeleiden. Op hoop van zegen!
Tot morgen!

p.s. vandaag kregen al heel veel kinderen een leuke kaart van het thuisfront, maar niet iedereen, dus de kids zitten erop te wachten. Het adres is: Drieerweg 119, 3852MA, Ermelo.

5 opmerkingen:

  1. Wat was het spannend gisteravond, he. Wij zijn wel benieuwd hoe het er bij julle aan toe ging en hoe jullie er bij zaten tijdens de wedstrijd. Dat moet een mooi gezicht geweest zijn. Ik kan me voorstellen dat slapen daarna nog niet meeviel. Vandaag weer veel plezier en een dikke kus voor Matthijs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ..wij hebben ook staan springen in de kantine hoor,haha wel 3x gelukkig
    veel plezier vandaag
    dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zullen wel weer veel Pokemonkaarten gekocht zijn. Die zijn al jarenlang favoriet. Groetjes aan Bram en Paul.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Janneke Kamhootjuli 07, 2010

    Zulke oranje outfits moeten geluk hebben gebracht! Hele gezellige week nog en have fun allemaal!

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Paula de Rondejuli 07, 2010

    Wat zullen jullie allemaal in spanning hebben gezeten. En de vuvuzela's zullen geschald hebben. Ermelo weet dat het kamphuis gevuld is met kinderen uit Berkenwoude.
    Veel plezier nog en dikke kus aan Julia en Robbin!

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!