zondag 9 juli 2017

Zaterdag Kennismakingsdag


DWARS DOOR AMERIKA 
Zaterdag 8 juli 

Hier de eerste blog van een nieuwe week kinderkamp!
Vanochtend zijn we weer met zijn alle tegelijk vertrokken om richting Ermelo te rijden. Iedereen heeft zijn of haar slaapplek kunnen uitkiezen. Toch mistten we twee van de kampleiders, die stonden met pech langs de weg maar kwamen dan eindelijk om 15:00 uur aan om ook hun plekje uit te zoeken. In de tussentijd heeft iedereen zijn buikje vol gegeten om elkaar een beetje te leren kennen. Er zijn veel nieuwe kinderen, maar het is ons opgevallen dat ze elkaar goed opnemen in de groep.
Jullie wisten al wat het thema van dit jaar was, maar voor degene die het niet weten, we zitten dit jaar in Amerika. De friet/donuts/hamburgervlaggetjes zijn alvast opgehangen voor de nieuwe toko met de bijbehorende Amerikaanse snoepkaart!! De kennismakingsdag stond in het teken van ‘’De ontdekkingstocht’’. 

De groepen zijn al ingedeeld  waarmee ze ook het kamp samen doorbrengen. De leiders zochten ondertussen een goeie verstopplek, want we wilden het niet te makkelijk maken. De groepjes moesten de leiding zoeken en bij iedere gevonden leider moesten ze een vraag beantwoorden over het thema. Wanneer ze de vraag goed beantwoord hadden dan kregen ze een hint over hun leider(s). Totdat de vraag kwam: wie heeft er een zus? Tsjaa.. was dat dan Shanne? Karin? Of toch Yvonne?
Bij de vraag wie er van de twee mannen het langst een lange afstand kon hardlopen hoefde ze niet lang na te denken en Micha beantwoorde die vraag als volgt: ‘Nou Menno is het sowieso niet, want die kan geen lange afstanden rennen! Ik weet zeker dat we Bastiaan als leider hebben J
Samen met de gevonden leiding werd er een passende naam bedacht voor de groepen, te weten: American kids (jongste groep), Trumpies (middelste groep), Gangsters (oudste groep). Na al deze nieuwe ontdekkingen mochten de kids nog even het bos in! De hutten werden weer gebouwd en de zoektocht naar van alles en nog wat werd weer  gestart.

De welbekende vlaggenroof is ook weer gespeeld en gewonnen door het team van Janine. Het was daarna eindelijk tijd voor die Amerikaanse TOKO. Tijdens het voorlezen en de afsluiting waren een hoop kinderen al in slaap gevallen, maar volgens mij horen we nog wel wat kids overlopen !
Morgen is het zondag en staan er weer leuke activiteiten op het programma. 

Tot morgen en slaap lekker!


De kampleiding 

2 opmerkingen:

  1. Wat een gave eerste dag!! Amerika is... the best country it sounds heerlijk allemaal en gezellig and fantastic😎. Veel plezier morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Saskia en Mennojuli 09, 2017

    Mooie eerste dag! Ben benieuwd naar de rest van het programma. Have fun ��

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!