dinsdag 11 juli 2017

Dinsdag - Dorpdag

De kinderen vroegen er al elke ochtend naar: 'Wanneer gaan we naar het dorp??' Nou, vandaag was het dan weer zover.. het is dorpdag!

Na een heerlijke nacht slapen en een goed ontbijt was het tijd voor een zonnige warming-up om de spieren vast warm te krijgen voor de wandeltocht naar het dorp.
De tocht naar het dorp deden we vandaag in 2 groepen waarbij gezocht moest worden naar het thema van de dag. Door het hele bos heen waren stukjes van een rebus verstopt. Deze moesten door de kinderen gezocht worden. Dit bleek een hele opgave voor de jongste kinderen! Zij waren zo enthousiast dat ze regelmatig tegengehouden moesten worden door de leiding.

Na een leuke wandeling richting het dorp was het tijd voor een kleine pauze met wat te drinken. Een mooi moment voor een regenbui zodat we daarna droog het dorp in konden gaan. De Action, Intertoys en de Jamin konden uiteraard weer op een bezoekje rekenen en daar is dan ook al het geld naartoe gegaan. Tijdens de lunchpauze moesten we helaas een flinke regenbui doorstaan maar gelukkig waren we niet van suiker! De allerkleinste onder ons konden op de terugweg met Taxi Yvonne of Bastiaan mee en de rest van kinderen is via de winkelstraat weer retour gegaan.

Terug aangekomen bij het kamphuis was er nog even een momentje om alle gekochte spullen te laten zien en vast wat snoep op te eten. Er kon gelukkig nog even in de droogte gespeeld worden want in de avond konden we weer rekenen op een goede regenbui.

Yvonne had weer een overheerlijke pasta in elkaar geflanst dus we konden weer rekenen op een stevige maaltijd. Inmiddels waren John en Christian Schrader aangekomen dus konden we rekenen op een overheerlijke traktatie als toetje. Een ijsje gaat er altijd in dus bij deze nogmaals bedankt!

Na het eten mocht de visite gelijk de handen uit de mouwen steken dus de American Kids konden rekenen op versterking bij de afwas.

'S avonds was het tijd om een activiteit in het thema te doen! Aangezien we vandaag in Las Vegas waren, was het tijd voor een spelronde in speelpaleis 'welkom in Las Vegas'. Met onder andere een potje armpje drukken, balletje balletje en levend ganzenbord hebben de kinderen zich prima vermaakt.

Nu is het tijd om Janine een dagje vrij te geven zodat ze morgen haar diploma in ontvangst kan nemen en moeten de kinderen lekker gaan slapen. Helaas heeft de leiding net ontdekt dat er snoepgoed op de slaapzaal ligt dus zijn de mannen even van functie gewisseld en nemen zij de rol van politieagent op zich.

Tot morgen!

PS: de vloer is lava!


3 opmerkingen:

  1. Dorpdag!!! Eindelijk hier is al een jaar over gesproken naar verlangt en over nagedacht. Wat ga ik kopen van mijn geld???😀. Fijn te lezen dat de leiding zo veelzijdig is; taxi, reisgids, politie , sportinstructeur, kok, spelleider. Heel veel succes met alle nattigheid. Misschien kunnen jullie dit jaar zwemmen bij het kamphuis🏊.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gevonden snoep op de slaapzaal voor de leiding?

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!