maandag 10 juli 2017

New York - Zondag


Zondag 9 juli
De tweede dag, na een korte nacht voor een aantal kinderen, is zonnig begonnen! De American kids hielden niet meer op met kletsen over de avontuurlijke avond die ze beleefd hebben. We noemen geen namen, maar Stef zei steeds tegen zijn groepsgenoten van: jongens sssst niet alle geheimen vertellen, want dan kunnen we toch niet meer overlopen vanavond!! Waarop Wessel weer het antwoord gaf: Nou ik ga echt niet meer overlopen, want ik ben echt wel moe hoor! Tussen de verhalen door hebben ze gelukkig wel hun boterham gegeten, want vandaag zitten we in New York.
Na het corveeĆ«n stond er alweer bezoek voor de deur. 

Gerard Kruit (vriend van de familie Koert) heeft dit jaar weer de kampdienst voorbereid en werd ook hartelijk ontvangen door onze Rosalie: Oh, u was er vorig jaar ook met al die plaatjes op het beeldscherm (PowerPoint). Ook waren Jan en Nelleke koert op bezoek vandaag. Tijdens de kampdienst heeft Gerard het verhaal verteld over het beloofde land. Aangezien we vandaag in New York zitten, dachten we aan het Vrijheidsbeeld, wat weer een link was met vrijheid en dus het beloofde land. Het was groot feest in het kamphuis, want Gerard had vlaggetjes uitgedeeld en hier konden ze dus de gehele kampdienst mee zwaaien! Het verhaal van de brandende struik werd onder andere benoemd, waar Bastiaan en Shanne nog een knutselwerk voor bedacht hadden. De glazen potjes werden tevoorschijn gehaald en ze konden aan de gang met de klei. En ja, ook de grote, stoere gangsters hebben geknutseld. Het was een hoop gepriegel, maar de brandende struiken zijn gecreƫerd. Nadat iedereen klaar was en nog lekker even een moment de tijd had gehad om buiten te spelen, was het alweer tijd voor een boterham.

Na een overheerlijke broodmaaltijd, waarbij iedereen zijn mes en vork gebruikt heeft, was het tijd voor de letter speurtocht! Alle letters zijn van te voren verstopt in het bos door Jan en Bastiaan. Nadat alle letters tussen de takken en de bladeren waren gevonden, konden ze beginnen met puzzelen. Daarna was het dan toch echt tijd voor het waterballonnen gevecht! Yvonne, Jan en Menno waren al bezig met het vullen van de waterballonnen en kregen daarna nog hulp van: Jay, Nathan, Stef, Stefanie en Bram! Het watergevecht werd uiteraard gehouden tussen de leiding/ visite en de kinderen. Iedereen werd voorzien van een koude plens water waarna het zonnetje moest worden opgezocht om te zorgen voor droge kleren. Nadat iedereen eindelijk was opgedroogd en de natte kleding weer ingeruild kon worden voor een korte broek en shirt, was het echt tijd voor de welbekende ‘ballen van But’. Deze waren heerlijk bereid door Yvonne en Nelleke! Iedereen heeft opvallend goed gegeten!
Het avondspel van deze avond was lekker dicht bij het kamphuis want op het voetbalveld werd ‘mattendans’ gespeeld! De stoere Senna, die de oudste gewoon voorbij gerend heeft, kwam tot de laatste ronde en wat was ze trots! Al dat rennen was alleen zo vermoeiend (zelfs voor de sportieve leiders) dat de TOKO maar geopend werd. Na al die lekkere snoepjes was het dan toch echt tijd om te gaan slapen, maar de meisjes konden eerst even luisteren naar Piet Polies.

Morgen wordt het tijd om in beweging te komen na deze berustende zondag!

Slaaplekker allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Pauline en Harmjuli 10, 2017

    Ziet er allemaal weer geweldig uit! Ook altijd super je kind weer even op een foto voorbij te zien flitsen. Geniet ervan en heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om jullie belevenissen weer te volgen.
    Heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat mijn zoon wat wijsheid oppikt van zn teamgenoot. En het is heel leuk om iedere keer een kijkje te krijgen in het wel en wee op kamp. Benieuwd naar jullie sportieve uitspattingen.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!