dinsdag 12 juli 2016

Zwemdag - maandag

Spetter spatter spater, lekker in het water..!
Zoals bijna elke dag blijft het tot het laatste moment spannend welke ‘dag’ het zou zijn vandaag. Gezien de weersverwachtingen hebben we er vandaag voor gekozen om lekker naar het zwembad te gaan.  Na een vlugge aankleed-tandenpoets-kring-en-ontbijtronde was het tijd om de boterhammen voor tussen de middag te smeren. De zakjes werden verzameld, de afwas werd onder lichte druk gedaan en de handdoeken werden opgezocht!
Na een goede ochtendwandeling onder leiding van Ruben kwamen we binnen het uur bij het zwembad aan. Aangezien het weer in Ermelo iets te fris was om buiten te gaan zitten, hebben we binnen een plekje gezocht. Terwijl de allerkleinste onder toezicht het zwembad in gingen, wisten de oudste onder ons niet hoe snel ze naar het buitenbad moesten gaan. Na een dik uur zwemmen was het tijd voor de zelf gesmeerde boterhammen en een lekkere energiedrank. Ook in de middag hebben de kinderen zich prima vermaakt en was het voor de meeste weer veel te snel tijd om naar het kamphuis te vertrekken.

Gelukkig kwam de zon tevoorschijn en kon er in de namiddag heerlijk worden buiten gespeeld. Het zonnetje zorgde bij enkele kinderen voor een noodzakelijk momentje van rust na een uitputtend zwembadbezoek. De maandagavond werd spontaan gebombardeerd tot vrouwenavond. Hierdoor moesten de mannen flink aan de bak voor het avondeten. Traditiegetrouw werd de zwemdag afgesloten met een BBQ. Het vlees werd dit jaar bereidt door grillmeister Emiel en zijn helpende hand Vincent.
Het ultieme barbecue gevoel werd versterkt door het heerlijke zonnetje. De avond werd afgesloten met een spel zoals bekend uit ‘alles mag op vrijdag’. Het spel ‘schreeuwlelijk’ zorgde vooral bij het publiek voor hilarische momenten en bij de deelnemers voor schorre stemmetjes door het harde schreeuwen.

Helaas kwam er ook aan deze relaxte avond een einde en was het tijd om naar bed te gaan. De nieuwe strategie ‘negeer de overloper’, zoals zaterdagavond toegepast, blijkt te werken. Al twee avonden lang is het zo goed als stil in de slaapzalen en liggen alle kinderen binnen no time in een diepe slaap.

De dinsdagochtend begint met een verfrissende bui, wat misschien wel goed is om het stof te laten verdwijnen aangezien we een uitstapje maken naar het ‘wilde westen’. Laten we hopen dat iedereen uitgerust is, het energie niveau weer op peil is want de sportdag gaat zo van start! 

1 opmerking:

  1. Ronald Marina en Jesperjuli 12, 2016

    Leuk, vandaag rodeo rijden en lasso werpen! Dat is weer eens iets anders dan de 100m en Tour de France. Gelukkig hadden jullie met de BBQ nu wel goed weer. Veel plezier en een regenvrije week toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!