vrijdag 15 juli 2016

Shopdag in het dorp

Shoppuhhh!
Donderdag, dorpdag! De kinderen hebben er de hele week om gevraagd: ‘Wanneer gaan we nou naar het dorp?’ Nou eindelijk was het zover, de kinderen mochten geld uitgeven!
De ochtend begon al vroeg met een bammetje en de noodzakelijke afwas. Nadat Gé en Agatha Dogterom gearriveerd waren en ons getrakteerd hadden op een lekkere boterkoek, was het tijd om te vertrekken.

Het thema van vandaag was ‘op de boerderij’ en er waren enkele geiten, varkens en kippen vermist. Elke groep kreeg een uitgestippelde route die gelopen moest worden zodat de vermiste dieren terug gevonden konden worden. Nadat iedereen (zo goed als) de juiste route had gelopen, was het tijd om de winkels in te gaan. De Intertoys en de Jamin waren uiteraard favoriet en hier werd dan ook weer flink wat geld uitgegeven.

Nadat we weer terug waren in het kamphuis, kon iedereen zich vermaken met de nieuwe spullen en nog lekker heel even genieten van de gekochte berg snoep.

De avondmaaltijd bestond vandaag uit een overheerlijke nasi maaltijd, gemaakt door onze keukenprinses Yvonne. (die overigens de hele week al verrukkelijke maaltijden bereid waarbij zelfs alle kinderen zonder al te veel mokken hun groente opeten)

Gezien het boerderij thema was het ’s avonds tijd voor het spel ‘veehandel’. Bij dit spel moesten alle boeren proberen om zo snel mogelijk hun veestapel (bestaande uit 2 geiten, 2 kippen en 2 varkens) te verkopen aan een veehandelaar. Dit werd echter moeilijk gemaakt door ‘de pest’, de ziekte die op het plattenland was opgedoken. Enkele kinderen/leiders speelde de pest en moesten ervoor zorgen dat ze de boeren aantikte, zodat ze een dier van de veestapel ziek konden maken. Een ziek dier kan natuurlijk niet verkocht worden dus moest de boer eerst naar de veearts. Bij de veearts moesten de boeren een opdracht vervullen om zo een medicijn te krijgen tegen de pest en het besmette dier weer beter te maken. Nadat het dier beter was, kon deze wel verkocht worden aan de veehandelaar.
Het spel werd gespeeld door zowel de kinderen als de leiding en vooral de leiding kreeg het zwaar te verduren. De kinderen zijn  zo ontzettend snel en hebben een uithoudingsvermogen dat net iets groter is dan die van de leiders (op Bastiaan na, die heeft energie voor 10).

Nadat de kinderen bijgekomen waren en wat gedronken hadden, was het tijd om lekker te gaan douchen en na de kring naar bed te gaan. Het bleek echter nog lang geen tijd om te gaan slapen..
Met wat hulp van enkele vrouwelijk leiders was er al bijna een week lang nagedacht over een plan om de jongens ‘te betrappen’ bij het overlopen.  Eindelijk was het dan zover en kon het plan worden uitgevoerd! Leiders in de kast…de deur gaat open….jongens komen binnen en ja hoor..betrapt! Daar moest natuurlijk dan ook nog ‘strafcorvee’  aan te pas komen. De groep overlopers werd verdeeld in 2 kleine groepjes, die een liedje mogen gaan playbacken bij de bonte avond.  Dit nummer moest echter wel alvast geoefend worden en dat is dus ook gelijk gedaan.

Ook de leiding heeft het er gisterenavond van genomen en hebben zich gewaagd aan o.a. een potje twister. Het bleef nog lang onrustig in het kamphuis….

Kleine oogjes, vermoeide blikken en weinig eetlust…het einde is echt aangebroken en daarom nog één avond knallen en dan is het helaas weer voorbij!


Tot morgen!

2 opmerkingen:

  1. Veel plezier met de bonte avond, nog 1 keer een latertje en dan dit weekeinde iedereen uitzzzzzzlapen
    tot morgen.
    familie de jong

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer de laatste avond. De laatste keer voor velen. Maar wat zullen ze weer mooie herinneringen hebben gemaakt dit jaar. ❤

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!