woensdag 13 juli 2016

Filmdag - Muziek!

Ik voel me……
De week is doormidden gehakt en dat hebben we op een muzikale manier gedaan. Vandaag was het filmdag, een dag die traditiegetrouw afgesloten wordt met een leuke film. Helaas begonnen we met flink wat regen maar dat betekende niet dat er niks gedaan werd!

Het thema van vandaag was ‘muziek’ en daarom zijn we de dag begonnen met een soort ‘ik hou van holland-spel’. De kinderen werden verdeeld in 3 verschillende groepen waarna zij diverse muziekfragmenten te horen kregen. Dit waren allemaal tunes van films of series. De groep die dit als eerste goed geraden had, kreeg een punt. Deze punten stonden gelijk aan een aantal seconden. Dit aantal seconden was nodig om na het ‘geluidfragmentenspel’ genoeg tijd te hebben om op zoek te gaan naar de verstopte muzieknoten. Er waren 9 muzieknoten verstopt in de slaapzalen en deze moesten per groepje gezocht worden. Het was belangrijk om een goede strategie te bepalen want een groot aantal gevonden noten maakte het finale-spel wat makkelijker. In het finalespel moest er een filmtitel gevormd worden. Het aantal letters dat je kreeg werd bepaald aan de hand van de gevonden muzieknoten. De strijd tussen de groepen ging echter gelijk op aangezien alle 3 de groepen bijna een gelijk aantal noten verzameld had. Iedereen ging snel aan het puzzelen met de verzamelde letters want niemand wilde dit spel verliezen. De verliezer moest namelijk een lied naar keuze van de winnende groep doen tijdens de bonte avond! Het was uiteindelijk de groep van Karin die als snelst de filmtitel gevonden had. Helaas voor de groep van Bastiaan ging het bij hen net wat minder snel waardoor zij het verliezende team waren. Dit betekent dus een extra act voor deze groep tijdens de bonte avond!

Na de lunch was het tijd voor de lipdub. Na lang wikken en wegen is er gekozen voor een vrolijk Nederlands nummer (kunnen jullie de titel raden in deze blog?) dat alle kinderen kennen. In groepjes werd er geoefend en werd alles keer op keer herhaald tot dat iedereen zijn tekst, stapjes en pasjes kende. Na het geheel 3x doorlopen te hebben, was het tijd voor het echte werk! Iedereen op de juist plek, iedereen in de juiste positie, camera aan en start de muziek! De muziek was over het gehele terrein te horen, de stemmen van de kinderen klonken luid en iedereen danste er op los. Wat een energie! Het resultaat zal uiteraard worden getoond tijdens de reünie.

Na een lekker prakkie, waar sommige wat moeite hadden met het wegwerken van de doperwten, was het tijd om lekker te gaan douchen en de pyjama aan te doen. Niks is lekkerder dan in je pyjama met een dekentje een filmpje kijken dus dat is dan ook wat we doen!

Op dit moment zijn de kinderen lekker een filmpje aan het kijken en hebben de oudste kinderen nog een film in het vooruitzicht! Zal het vanavond net zo rustig zijn in de slaapzalen als de afgelopen nachten? We gaan het zien!

Welterusten en tot morgen!

… Sexy als ik dans

2 opmerkingen:

  1. Pauline en Harmjuli 13, 2016

    Ik voel me sexy als ik dans.... O. . O..O. .O. .oo. kan niet wachten om het resultaat te zien! Klinkt super allemaal. Have fun in deel 2 van de week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is weer heerlijk om te lezen wat jullie allemaal voorbereid hebben voor de kinderen. Is dat harde werken vooraf volgens mij niet voor niets. Het klinkt igg heel erg leuk! Veel plezier op droge donderdag, vrolijke vrijdag en zalige zaterdag....

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!