zondag 10 juli 2016

Zonnige zondag

Een zonnig zondag,

Vanochtend vroeg begon een stralend mooie dag buiten in de kring. Nadat iedereen zijn ontbijt binnen had was het tijd voor corvee. De ‘wonderzorro’s’ gingen vol nieuwe energie aan de afwas en een deel van de oudste kinderen had de fijne taak om de slaapzalen te vegen. Uiteraard ging het daarbij niet alleen om een hoopje achtergebleven zand maar kwamen er ook de nodige kledingstukken onder de bedden vandaan. Voordat alle taken gedaan waren, stond er alweer bezoek voor de deur. Vaste klanten Jan en Nelleke Koert kwamen ons zoals elk jaar weer een bezoekje brengen en daarbij ook een helpend hand bieden. Naast Jan en Nelleke hadden we vandaag ook een extra helpende hand tijdens de kampdienst. Gerard Kruit (vriend van de familie Koert) had zijn hulp aangeboden om onze kampdienst te voorzien van een mooi en leerzaam verhaal. Tijdens de kampdienst heeft Gerard het verhaal verteld over ‘de verloren zoon’. Nadat de leiding deze ‘verloren zoon’ feestelijk verwelkomt heeft, was het tijd voor het vaste knutselmoment van de zondag. Alle kinderen hebben hun eigen fantasiewereld op papier gezet. Een veel terugkomende fantasiewereld was de wereld zoals ook wel bekend uit ‘sjakie en de chocoladefabriek’.  Nadat iedereen klaar was en nog lekker even een moment de tijd had gehad om buiten te spelen, was het alweer tijd voor een boterham. Na een overheerlijke broodmaaltijd hebben de kleinste onder ons even hun momentje gepakt en hebben zich onder leiding van Ruben en Shanne teruggetrokken in de slaapzaal.
Omdat het vandaag een mooie zonnig dag was en wij extra handen tot onze beschikking hadden, hebben wij er gelijk even voor gezorgd dat ook dit jaar weer alle kinderen zijn vastgelegd op beeld als aandenken aan het 25e kampjaar. Na een verfrissend bekertje limonade was het tijd voor het bosspel. Tijdens het bosspel werd de groep onderverdeeld in 3 subgroepen waarna iedereen zijn 3 vlaggen moest verstoppen. Het spel, wat een variant was op het welbekende ‘vlaggenroof’, werd moeilijk gemaakt door de aanwezigheid van de leiders. De kinderen moesten er niet alleen voor zorgen dat zij zo snel mogelijk de benodigde vlaggen hadden veroverd, zij moesten er ook voor zorgen dat zij uit de handen blijven van de leiders. Getikt worden door een leiders betekende dat je werd opgesloten in hun gevangenis en zag daar maar weer eens uit te komen.
Nadat iedereen met een rood hoofd en een droge tong weer terug was bij het kamphuis, werd iedereen voorzien van een ijskoude traktatie. Aangezien Emiel, Menno en Jan al bezig waren met het vullen van de waterballonnen was het inmiddels de hoogste tijd om de zwemkleding aan te doen. In een watergevecht dat ging tussen de leiding en de kinderen werd iedereen voorzien van een koude plens water waarna het zonnetje moest worden opgezocht om te zorgen voor een droge huid.
Nadat iedereen eindelijk was opgedroogd en de zwemkleding was ingeruild voor een korte broek en shirt, was het tijd voor de welbekende ‘ballen van But’. Tijdens een heerlijke Hollandse maaltijd die bestond uit gekookte aardappelen, sperziebonen en een balletje van But heeft iedereen opvallend goed gegeten. Na de maaltijd bleken zelfs alle sperziebonen op te zijn! Na een lekker bakkie pap was het weer tijd voor de corvee en daarna nog even een momentje spelen in de laatste zonnestralen.
Het avondspel van deze avond was lekker dicht bij het kamphuis want op het voetbalveld werd ‘stand in de mand en de bal is voor ….’ gespeeld.  Na een paar potjes te hebben gedaan was het voor de kleinste als eerste het moment om lekker te gaan douchen. Na een uitgebreide ‘teken-controle’ snel onder de douche om daarna lekker naar de toko te mogen gaan. Tijdens de toko deelde de groep zich in op in tweeën aangezien er en klein groepje was dat graag naar de finale van het EK wild kijken. Uiteindelijk was het na ongeveer 90 minuten voor iedereen tijd om na de kring heel zachtjes de tanden te gaan poetsen en naar bed te gaan aangezien de kleinste onder ons al lekker op één oor lagen.

Morgen weer een nieuw dag maar wat zal de dag ons gaan brengen? Wordt het sportdag of toch zwemdag?


Slaap lekker!

4 opmerkingen:

  1. Zwemdag!!! Maar wat een energie op een zonnige zondag. Klinkt allemaal helemaal super gezellig en leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zwemdag!!! Maar wat een energie op een zonnige zondag. Klinkt allemaal helemaal super gezellig en leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ronald Marina en Jesperjuli 11, 2016

    Wat een activiteiten allemaal! en dat in de warmte, ze zullen we lekker slapen of toch verstoppen onder de bedden? Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pauline en Harmjuli 11, 2016

    Wat een energie met zijn allen overdag! Heerlijk rustig slapende niet-overlopende kinderen 's nachts? ??? Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!