dinsdag 12 juli 2016

Sportdag - Wilde Westen!

Hallo lieve lezers,
Vandaag gingen we met Alice naar het wonderland “het Wilde Westen” voor de sportdag. Om half negen stonden Menno “The Kid” Verbree en Bastiaan “Woest Krijger” Boogaard tegenover elkaar in een duel tussen het pistool en de speer. Niet veel later gingen de kinderen in hun pyjama naar buiten voor de warming-up onder leiding van de Woeste Krijger en The Kid. In de ochtend werd het individuele programma afgewerkt, maar door de regenbuien waren we genoodzaakt iets flexibeler te zijn. In de regenpauze gingen we tangram puzzels oplossen en Jenga spelen. Halverwege de middag was het ballonblaastijd! Alle kinderen kregen een ballon aan een touwtje en was het stampen geblazen. Na diverse spontane knalballonnen zonder dat er enige menselijke interactie aan te pas kwam en veel succesvolle stampacties waren de kinderen wel klaar voor een frisse dorstlesser. Na de break werd het tijd voor een ouderwetse kinder vs leiding (alleen de mannen!) voetbalwedstrijd, dit werd een echte matpartij geleid door scheidsrechter Gijs.
Na de voetbalwedstrijd, die vanzelfsprekend gewonnen werd door de leiding, kwam de brute kracht te pas bij het touwtrekken, waar sommige de trukendoos konden showen bij de voetbal was het nu spierballentijd.


Rond een uurtje of vijf kwam (dank aan Shanne) Ad Scheer pannenkoeken bakken, die wij heerlijk buiten hebben verorberd en de bijbehorende placemats gekleurd. Ad nogmaals dank! Alle kids en de leiding waren helemaal volgegeten, maar konden nog niet gaan slapen voordat we het avondspel hadden gespeeld. Dit keer moesten de kinderen op zoek naar de gouden knikkers, vroeger in het wilde westen kreeg iedereen goudkoorts en daar was nu ook sprake van, geen steen bleef op zijn plek en zelfs in de theepot waren de gouden knikkers te vinden.
Na de TOKO en de kring stonden bij de kinderen de wallen onder de ogen en werd het tijd om af te taaien en na een luisterverhaaltje in de vorm van Piet Polies en Mees Kees in slaap te vallen.
Waar zullen we morgen naar heen gaan, wordt het de muziekwereld of de boerderij(wereld)? We gaan het zien… to be continued.

Weltrusten lieve mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!