maandag 9 juli 2012

Sportdag


Ouders, vrienden en overige blog viewers!!
Vanochtend vroeg zijn we gestart met de sportdag! Het weer zat mee dus konden we lekker buiten de sportdag inluiden.
Op de nuchtere maag, met de sportschoenen aan zijn ze het sportveld opgestuurd om 5 rondjes te rennen. De een ging al vol in de aanval en liep met een flink tempo het parcours af. Natuurlijk waren er ook een aantal die ‘s ochtends niet zo snel kunnen opstarten en hadden dan ook wat moeite met deze actieve start van de dag.
Om de spieren optimaal op te laten warmen heeft Trudy de kids getrakteerd op een flinke warming-up waarbij de motoriek van de kinderen flink op de proef werd gesteld. Maar ook een aantal leiding had moeite de flexibele benen van Trudy bij te houden.
Het individuele deel van de dag volgde waarbij een route van verschillende spelletjes afgelegd moest worden. Onder andere Ezeltje Prik waarbij de oriĆ«ntatie ( dit spel gebeurde geblinddoekt ) flink op de proef werd gesteld. Het eieren gooien was wederom een succes waarbij de glibberige handen niet meewerkte en eigeel menig kind niet gespaard is gebleven. Een nieuwe toevoeging aan dit rijtje was het spijkerpoepen en het flessen gooien. Bij het flessen gooien werden de kinderen gesierd met een panty over het hoofd  en met in de voet een tennisbal. In een cirkel stonden flessen die omgegooid moest worden zonder de handen te gebruiken. Naast het feit dat het alleen al grappig was om te zien vonden de meesten het ook een groot succes! Ook de sportieve kant van de kinderen werd beoefend tijdens het verspringen waarbij kracht en een goede afzet succesfactor waren voor het goed afbrengen van deze test.
Uiteraard werd de inzet beloond met een heerlijke lunch. Om de middag goed door te komen hebben de kinderen een omelet voorgeschoteld gekregen. Deze eieren waren overigens niet over van het eieren gooien, de straat zelf was zelf al een groot omelet.
Met nog altijd geen regen gehad te hebben is het middag programma ook met succes van start gegaan. Uiteraard kon het touwtrekken niet ontbreken waarbij de ‘battle’ tussen de leiding en de kinderen, wat resulteerde in een positieve uitkomst voor de kinderen..
De daarop voetbalwedstrijd heeft menig leiding een flink nat shirt opgeleverd en menig kind een flink rood hoofd (en natuurlijk de nodige blauwe plekken). De wondersloffen van Jan Koert  hebben een paar mooie momenten opgeleverd, waarbij voornamelijk het geluid sneller was dan de bewegingen zelf.
‘s Avonds is het havenspel hervat, zonder onderbreking van een plensbui en. De kinderen zijn ondertussen weer in het schoon gestoken en liggen inmiddels alweer lekker op bed.
Morgen staat de dorpdag op het programma waarbij de wandelschoenen ondergebonden gaan worden. De volle portemonnee gaat met hoge mate van zekerheid getrokken worden…….



10 opmerkingen:

  1. Arco, Janneke en Timojuli 10, 2012

    Fijn dat het weer is meegevallen gisteren! Nu maar hopen dat dit de trend is voor de rest van de week. Geef Marit maar een dikke knuffel van ons.
    We hebben haar nog niet op de foto's gezien, maar ik neem aan dat ze nog bij jullie is;)?
    Lukt het nog een beetje met het eten? Of moeten we vitaminepillen gaan opsturen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Butjes....juli 10, 2012

    Wat een geweldige dag moet het geweest zijn als ik het verhaal zo lees. En als ik naar de foto's kijk geniet ik hier thuis helemaal mee, PRACHTIG.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De mooiste opmerking van de dag kwam van een klein buttertje " ik speel vals maar dat mag toch". De genen blijken sterk te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi allemaal.
    gelukkig dat het weer mee zit.
    nou geniet er nog van en veel plezier.
    Geef Julia en Kayleigh een knuffel van ons.
    Groetjes Wilma en Lennart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het klinkt heerlijk en zo energiek!!! Super dat r zelfs wat zon is te zien op de foto's en droge kinderen!! Hopen dat t vandaag droog blijft, hier valt t reuze mee vanochtend!!! Veel plezier en dikke knuffel aan Twan en Senna.
    Theo en Muriel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oma Lia Heuvelmanjuli 10, 2012

    hoi iedereen uit perkouw in het ermelose! jullie kampweek roept vele herinneringen op. zeker zoals mijn kleinzoon nu voor het eerst mee is! ziet er gezellig, druk en spannend uit! wens jullie nog heel veel plezier en zie graag een keer een foto van de stofjesvis! en ik hou me verder via deze site wel op de hoogte hoor. oma lia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo jullie hadden gisteren aan aardig druk programma, waar de conditie goed is getest!!! Ze waren zeker doodmoe??? Als ze nu niet als roosjes hebben geslapen, snap ik er niks meer van.... hahaha
    groetjes van ons!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn om te lezen dat niet alles in het water gevallen is. Geniet er met volle teugen van (leiding en kids). Wij missen wel het delen en spelen in onze achtertuin. Als ik "aan tafel" roep verschijnt er niemand!?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Saskia, Menno & Mariusjuli 10, 2012

    Wat leuk om alle vrolijke verhalen te lezen! soms zou ik wel willen dat ik weer even 7 was...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mieke, at en mennojuli 10, 2012

    Wat leuk dat alles goed gaat. Het is wel erg stil thuis zonder arno. We hopen dat jullie de laatste dagen nog mogen genieten van mooi weer.Geef Arno een knuffel van ons.
    Groetjes At, Mieke en Menno.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!