zondag 8 juli 2012

(regen)zondag


Druppels, nattigheid, regen, plensbuien..dit omschrijft het overkoepelende onderwerp van de zondag. Er was meer vandaag…Zo hadden we twee jarigen in ons midden, namelijk Arno en Jolanda. Na het uitpakken van de cadeaus gingen we zingen in de kring. Na het eten gingen we van start met de zondagsdienst, waarin de leiders als acteurs in een toneelspel actief waren. De kids zongen diverse liedjes met een digitale liedjesboekje in de vorm van een beamer. Als hoogtepunt was wederom ‘good-old’ Sico ingevlogen om een verhaal voor te dragen. Na de dienst gingen we een vis bestaande uit karton en stoffen schubben vormgeven. De schubben zijn gefabriceerd uit de vele stofjes die we ontvangen hebben van de gulle gevers. De creatievelingen onderscheidden zich deze ochtend van de niet zo creatievelingen. Gelukkig waren er ook nog de andere visiteurs present in de vorm van Brenda & Silvia die de non creabeas hielpen. Door de regen waren we genoodzaakt ons schema iets aan te passen met diverse semi spontane regen spelletjes. In de spaarzame zonnige momenten trokken we massaal naar buiten om lekker in de plassen te ‘rauzen’. In de avond was er wederom een droog moment waarin we het havenspel gingen spelen in het bos, ondertussen omgedoopt tot het ‘regenwoud van Ermelo’.  Een half uur na aanvang kregen wij het resultaat van een wolkbreuk op ons dak. Iedereen snel naar binnen en lekker de douche in was de boodschap die we meegaven. Op het moment van schrijven ligt iedereen weer schoon en vooral doodmoe op bed. Morgen staat SPORTDAG op het programma (uiteraard onder voorbehoud). Good night and sleep well!



10 opmerkingen:

  1. Arco en Jannekejuli 09, 2012

    Jullie kunnen de regenzondag ook positief bekijken. Na al die jaren van spelletjes verzamelen in de regenbijlage, kunnen jullie ze nu eindelijk gebruiken;)
    Maar wij zullen voor jullie duimen, dat de sportdag niet in het water valt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat ontzettend jammer van het weer!!!! maar zo te zien vervelen ze zich niet...... hopen dat het weer vandaag beter is!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was ontzettend leuk om het kamp weer even mee te maken. Leuk dat alle kinderen een beetje door elkaar "rommelen" er liggen wat kinderen op de grond met een spelletje anderen zijn weer creatief bezig.De leiding liet zich van zijn beste kant zien met kleine toneel stukjes (vooral ruben en erwin in een bloemetjes jurk waren leuk, denk niet dat we daar een foto van zien) Groet Brenda en Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ton en Jolandajuli 09, 2012

    Goed om te lezen en zien dat ondanks het weer iedereen het ontzettend naar z'n zin heeft.
    Bedenk, na regen komt zonneschijn.....enne, lekker met je laarzen door de plassen banjeren vindt toch ook iedereen leuk om te doen!?
    Veel plezier allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet het er gezellig uit ondanks de regen!! We wensen jullie uiteraard heel veel zonneschijn en droge dagen toe maar we hebben er het volste vertrouwen in dat de kinderen het reuze naar hun zin zullen hebben!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmm, bovenstaande bericht vergeten te ondertekenen: groetjes Theo en Muriel

      Verwijderen
  6. Sico en Sylviajuli 09, 2012

    Was een hele leuke dag gisteren, we hebben ervan genoten. Ondanks de regen hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt. De survival oefening die de kinderen met blinddoek over het parcours in de slaapzaal konden afleggen was een doorslaand succes. Inclusief geluid- en watereffecten. Die kinderen komen als gedrilde commando's terug en ze vonden het nog leuk ook :) Zijn benieuwd hoe het vandaag gelopen is!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Arjen, Karin en Kevinjuli 09, 2012

    Hallo allemaal,

    Leuk om weer te lezen hoe het jullie vergaat in het regenwoud van Ermelo. Tekst en foto's zien er weer goed uit. En ach water (lees plassen) hebben veel kinderen geen hekel aan hoor hahahahaha. Veel plezier allemaal en we duimen voor de zon voor jullie!!
    Groeten allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hans en Astridjuli 09, 2012

    Hallo allemaal,

    Wij zijn benieuwd naar namen voor de teams, maar dat zullen we ongetwijfeld te horen krijgen.

    Krijgen we nog te zien hoe "crea" de kinderen en de leiding zijn, of moeten we tot de reunie wachten!!!!

    Groetjes en veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo weer even alles gelezen..geniet ervan zal ik zeggen ...pardon...typen

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!