zondag 8 juli 2012

eerste zaterdag!


Vandaag om 10.00 ging kinderkamp 2012 officieel  van start in Berkenwoude. Met een gevuld peloton aan kinderen en ouders gingen we met volle moed naar Ermelo. Net zoals sommige renners in de tour de France heeft ook het tour du kinderkamp achterstand opgelopen op de A28 richting Amersfoort. Het merendeel van de tour caravan stond maar liefst een vol uur stil. De vakantie begon al vroeg met de geur van het asfalt en wildplassende vakantiegangers die gebruik maakte van de vangrail. Gelukkig waren er al diverse mensen op het kamphuis aanwezig (Arco & Ad) die ervoor hadden gezorgd dat de tafel gedekt was en de koffie klaar stond voor de ouders. Na het middageten waar de ‘jam van Bea’ deel uit maakt werd het tijd om kennis te maken met de kinderen en de leiders. Via het kennismakingsspel werd bekend welk individu bij welke groep onderverdeeld was. Zodra alle leiders en bijbehorende kinderen bekend waren moest er een naam verzonnen worden. Het resultaat hiervan zijn vele namen met de naam Holland en andere vele creatieve namen. Tegen een uur of zes stond er patat op het programma met een heerlijk ambachtelijke gebakken hamburger van kokkina Jorina. Als afsluiter werd er een luchtige vla en zonrijpe ananas geserveerd afkomstig van de enigste buitenlander uit Berkenwoude  ‘Laurent’. Als avondspel gingen we het Koninginspel spelen met daarin diverse ‘royaltees’ zoals de wederopstanding van Prins Bernard, Willem-Alexander ea. De taak aan de kinderen was om antwoorden bij de ‘royaltees’ los te peuteren op lastige vragen zoals: “Welke prinses heeft een liefdesaffaire met een gangster gehad?” Een antwoord als  Prins Friso voldeed niet aan de acceptatiecriteria. Om iets over 10’en gingen we weer naar het kamphuis om na een voetenscrubbeurt en gezang met een voldaan gevoel naar bed te gaan.
Wij gaan de avond nog even evalueren en huilende niet slapende kinderen opvangen om vervolgens met een troostend klopje en aai over de bol weer naar hun bed te begeleiden. 

Tot morgen!  


8 opmerkingen:

  1. Jullie denken dat jullie het zwaar hebben met huilende kinderen? Wat denk van hier op de Dreef met al die huilende moeders die moeten worden getroost door de vaders! Heel veel plezier van de week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verdrietige mama.....juli 08, 2012

      Bedankt jan, jij weet tenminste hoe een moeder zich nu voelt.

      Verwijderen
  2. Arco en Jannekejuli 08, 2012

    Leuk om nu vanuit eigen huis de blog te lezen.
    We gaan jullie volgen, hoor!
    Het is wel een beetje onwennig om er nu na zoveel jaar niet meer bij te zijn. Maar we gaan er alles aan doen om het niet te missen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ivonne, Erwin & Stefjuli 08, 2012

    Het is hier zoooo stil!! Maar we gaan jullie intensief volgen....heel veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rita en de rest :pjuli 08, 2012

    Na een gezellig daagje "rijksweg" om 15.15 weer op perkouw aangekomen hoor :p
    Maare jullie veel plezier daar hoor!!!
    gr uit t regenachtige Perkouw

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Familie Kamhoot en aanhangjuli 08, 2012

    Ben benieuwd naar de 'Hollandse' orginele groepsnamen ! Verder heeeeel veel plezier en het is stil thuis zonder de meiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Marcel, Lydia en Jarmojuli 08, 2012

    Blij dat mijn kind op "tijd" naar bed gaat met geschrubte voeten. Heel veel plezier daar met zijn allen en ben nu al nieuwsgierig naar alle verhalen. Tot zaterdag......

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat ontzettend leuk om te horen wat de kinderen allemaal doen!!! we gaan jullie op de voet volgen.... veel plezier en succes met alle kids!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!