maandag 16 juli 2018

Zwemdag

Maandag 16 juli - Matroos 


Hallo mama’s, papa’s, broer(tjes), (zus)jes, opa’s, oma’s en andere belangstellende.

Alle matrozen hebben zich vannacht ontzettend goed gedragen! We hebben werkelijk waar NIEMAND gehoord. Zelfs onze Julius, Marius, Valerie en de rest van de overlopers niet. Hopelijk kunnen we die zin vaker in de groep gooien: ‘Als jullie vanavond gaan overlopen dan kunnen we niet…’ Ik denk alleen niet dat ze daarin trappen.

Gisteren zijn we samen met Toos Toverdoos en Jippie de Hippie op de trekker gestapt om richting de haven te rijden. Ze gaan  zich vandaag oriënteren in het volgende beroep: de matroos.
De wekker was onze grootste vriend vanmorgen, want we moesten alweer vroeg uit de veren. We wilden namelijk op tijd in het zwembad zijn. Althans dat was de bedoeling. Er moesten namelijk  zoveel taken volbracht worden, namelijk: boterhammen smeren, alle prinses Rapunzel haren invlechten, maar ook zichzelf insmeren (met hulp van de kapiteinen natuurlijk). Man man man, het wordt met de jaren steeds moeilijker om de meisjes op tijd uit de slaapkamers te krijgen.


De matrozen hadden zoveel zin om de tocht der tochten te gaan lopen richting het zwembad. Lekker met 30 graden door het bos wandelen, lekker klagen tegen de leiding: het is zo warm, zijn we er al bijna, mijn tas is zo zwaar etc. Zelfs de kleinste kamppolities hebben deze tocht gelopen.

Eenmaal in het zwembad konden ze dan ook niet meer wachten. De handdoeken zijn uiteraard netjes neergelegd en mochten allemaal lekker hun eigen gang gaan. Gelukkig had het schip een aantal ankers liggen, want de kapiteinen zijn weer flink onder water geduwd door de matrozen.
Stroomversnellingen, glijbanen, bubbelbaden en een zwembad vol met attributen was voldoende om de kinderen de hele dag te vermaken. Af en toe even samen komen om wat te drinken en te eten.




Om 17:00h was het dan tijd om op te drogen. De terugweg kon beginnen. Tijdens de tocht werden van sommige de oogjes en benen wat zwaar. We moesten ze alleen een stuk of 20 keer vertellen dat we vanavond niet gingen barbecueën. Dat vonden we nog wat vroeg voor op een maandagavond. We hebben heerlijke macaroni gegeten. Daarna nog even buiten spelen en was het alweer tijd voor toko, douchen, kringen en naar bed. De oogjes van de meeste vielen al dicht.
En ohja.. Bastiaan heeft nog even de snoeppolitie uitgehangen en het snoep uit de kussens gehaald. We kunnen niet wachten op de reacties.

Wij gaan nog even bijkomen, maar namens de matrozen welterusten vanuit het nog lekker warme Ermelo.

5 opmerkingen:

  1. Fam. Hartog.juli 16, 2018

    Wat leuk om jullie leuke verhalen te lezen.
    Wij wensen jullie morgen ook zo leuke dag en ik kijk weer uit naar het volgende beroep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk, en dan nog elke avond een blog schrijven... 👌

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rebecca Verwaaljuli 17, 2018

    Zo leuk om te lezen en zo te kunnen genieten van het genieten. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk om elke dag de verhalen te lezen. Leuk om te zien wat jullie allemaal verzinnen voor de kids.

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!