vrijdag 20 juli 2018

Dorpdag!!!


Hallo hallo trouwe volgers,
Hier is de eerste blog van onze stagiaires Djee en Marit.

Vandaag was het dan eindelijk zover, dorpdag! Na een rustige nacht werden de kids weer uit hun bed getrommeld voor de kring en een dagopening door onze vrolijke stagiaires Jippie de Hippie en Toos Toverdoos. Weer tijd om een nieuw beroep te gaan testen vandaag! Jippie de Hippie en Toos Toverdoos gaan vandaag kijken of reisleider iets is om later te gaan doen... De vraag is natuurlijk of onze reisleiders in opleiding ons wel goed naar het dorp kunnen brengen! Na een heerlijk ontbijt en de verplichte corvee kwamen Ge en Agaath ons versterken tijdens onze toch naar het dorp. 

Onze dorstige toeristen kregen 

bij aankomst in het dorp eerst lekker wat te drinken. Na de uitleg van de foto-opdracht konden onze toeristen aan de slag om een zo origineel mogelijke foto te maken. Uiteraard kreeg de groep met de meest originele foto een mooie prijs! Er werden foto’s gemaakt met politieauto’s, de handhaving, molens en foto’s in de wereldwinkel. Na de foto-opdracht was het eindelijk tijd om te shoppen!

De eerste winkel die vandaag een hoop omzet ging draaien was de Intertoys. Alle kids stormde de winkel in om alle unicorn putty, slijm en lego uit de schappen te trekken.  Na een uur was de Intertoys leeg en werd het tijd voor de lunch. Eindelijk mocht er weer een keer met handen gegeten worden! Na de lunch was de Jamin aan de beurt. De kinderen waren niet te houden en wisten van gekheid niet hoeveel snoep ze moesten kopen. Dit jaar werd er door de jongens en Valerie een nieuwe winkel ontdekt, de D&A (de DA) want daar kon je een snelle planga kopen. Ook dit jaar konden we helaas de Action niet overslaan... Nadat al het geld uitgegeven was, konden we weer terug naar het kamphuis. 

Nadat al het speelgoed uitgepakt was en al het snoep aan elkaar geshowd en opgegeten was, kon eindelijk de BBQ aan. De kinderen mochten zelf bepalen aan welke tafel ze gingen zitten, een groot feest! Na een heerlijk broodje hamburger, kipsatΓ© en heeeel veeeel stokbrood gingen we het avondspel doen. Vlaggenroof, het favoriete spel van de kinderen 'wanneer gaan we nou vlaggenroof doen??’’  Na een uur heerlijk gerend te hebben door het bos en de bramenstruiken, stond er gelukkig limonade en ijs klaar. Terwijl de kinderen heerlijk van hun ijsje aan het genieten waren, hadden Bastiaan en Djee wel even zin in een frisse duik. Na wat stoeien en rennen, eindigde ze met kleding en al in het kleine zwembad.
De kinderen hebben weer heerlijk gedoucht, gezongen en genoten van het voorleesboek en liggen nu heerlijk te slapen.. al duurde dat bij de jongens vanavond wel weer even... 

Het einde is nu echt in zicht.. morgen staat de dag in het teken van het opruimen en de bonte avond...

Slaap lekker voor straks!


3 opmerkingen:

  1. Wat een gezellige dag zo weer met elkaar. En wat een hoop blije koppies. Portomonees leeg, en allemaal een bril rijker 😎 Geweldig!!!
    Suc6 met opruimen vandaag, Hopelijk sturen jullie vanavond nog een blog, het is nml zo leuk om te lezen. En Marit, goed geschreven hoor πŸ˜‰ veel plezier met de Bonte Avond πŸŽƒπŸŽƒ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad weer een super gave dag!!! Heel veel plezier met deze laatste dan en de Bonte Avond πŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was weer een top dag zo te lezen. Heel veel plezier vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!