zondag 15 juli 2018

Zondag

Zondag 15 juli 2018, op de boerderij


Goedenavond!!

Nou de eerste nacht zit erop. De overlopers hebben ons goed wakker gehouden want om 00:30 was het dan eindelijk (na een keer of 10 strafcorvee uitgedeeld te hebben) muisstil. 


Vanmorgen vroeg kwamen er twee stagiaires op bezoek, Jippie de Hippie en Toos Toverdoos. Ze vertelden onder andere dat ze stage aan het lopen waren op het kinderkamp. Ze zijn samen op zoek naar het juiste beroep. We zouden zeggen dat onze Jippie de Hippie en Toos Toverdoos vanmorgen gezegd hadden dat we op de boerderij zouden zijn. Stiekem leek het wel of ze gisteren het vliegtuig hadden gepakt naar de Sahara. We denken dat we nog nooit zoveel zand bij elkaar hebben gezien als vandaag. De woorden van Senna en Karlijn waren dan ook: 'Wij zijn gewoon aan het zonnen op het strand'.




Rond een uur of 10 kwam Gerard Kruit ons verblijden met de kampdienst. Nogmaals dank daarvoor! De kinderen hebben een verhaal gehoord over de functies van het licht en dat je je talenten goed moet gebruiken, zodat je in het licht komt te staan. Via de blog klinkt het allemaal erg ingewikkeld, maar de kids hebben erg goed geluisterd. Na de kampdienst mochten ze in de eigen groepjes gaan knutselen. Oh.. wat hadden de boktorren daar een zin in. Gelukkig hadden Menno en Bastiaan daar al een oplossing voor bedacht. De oudste groep mochten namelijk hutten gaan bouwen samen met hun leiding. De kamppolities hebben een kip geknutseld en de vliegende apen en de killerclowns hebben een kijkdoos gemaakt.

Tussendoor hebben de kinders zich goed vermaakt in het bos. De keukenprinces was eigenlijk niet nodig om te koken, want Emy en Lauren hadden een groene brocolli gevonden in een boomstam (zie foto).

Daarna was het dan tijd om de waterballonnen te gaan vullen! Uiteraard de kids tegen de leiding. Alle zwembroeken, badpakken en zelfs de duikbrillen kwamen tevoorschijn. Wij als echte ervaren waterballongooiers hebben natuurlijk gewonnen. Om zware teleurstelling te voorkomen hadden ze wel een ijsje verdiend.

Na het avondeten hebben we nog een leuke estafette gelopen en een verkleedpartij gehouden.
Een dagvullend programma dus met deze hitte!!
Aangezien het voor de blogschrijfster ook wat warm is, vind ik deze blog wel meer dan goed. En ohja, morgen gaan we heerlijk zwemmen. Althans, als er vanavond niet overgelopen zou worden! Laten we daar maar op hopen.  






Slaaplekker allemaal! 

3 opmerkingen:

  1. En???? Gaan jullie nog lekker zwemmen vandaag of zijn ze stout geweest 😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk om te lezen! Toos Toverdoos.... 😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt weer heel gezellig! Jullie zijn vast en zeker zwemmen vandaag, want die engeltjes hebben vast heerlijk geslapen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!