dinsdag 17 juli 2018

Sportdag

Dinsdag 17 juli - op de brandweerkazerne


Dag lezers.
De twee stagiaires hebben gevaren vanaf de haven naar de brandweerkazerne. De jonge brandweer-jongens en meisjes wisten een hoop te vertellen over de brandweer. Maar Toos Toverdoos had hoogtevrees, dus dat wordt lastig als er een kat in de boom zit. Maar gelukkig zijn de brandweerkids niet te beroerd om op een huisje te klimmen of in de hoge bomen.
Vanmorgen vroeg konden de brandweerkids in hun pyjama naar buiten. Na de traditionele warming-up door Bastiaan en Marit mochten ze hun sportiviteit gaan showen. Dat was voor een aantal best lastig, want ze hebben gisteravond uiteraard wel overgelopen. Door de tropische temperaturen werden de brandweerlieden op de proef gesteld, want ze konden alle spellen veranderen.


Door deze warmte moesten de oververhitte brandweerkids maar eens goed afgekoeld worden. Dit werd gedaan d.m.v. diversen waterspellen. De kids hebben een sponzenrace gespeeld en konden lekker met hun gezicht in het water. Verder hebben ze een estafette gelopen en moesten ze onder andere rennen door een zwembad. Gelukkig hadden ze gister al geoefend, want het ging allemaal maar net goed. Nadat de kinderen hun sportieve kant hadden getoond met de individuele spelen, was het alweer tijd om de knorrende magen van de brandweerkids te vullen. Dit keer had onze keukenprinses met behulp van Shanne een heerlijk gebakken eitje gemaakt. Met deze nieuwe energie konden de brandweerkids zich weer voorbereiden voor de groepsspelen.


Voor de groepsspelen was er uiteraard weer iets geregeld met water, want de kids waren weer helemaal opgedroogd. Op het programma stond het oude vertrouwde touwtrekken en een zelf geïmproviseerde buikschuifbaan. Jahoor, de brandweerlieden moesten uiteraard ook de buikschuifbaan op. De brandweerkids moesten laten zien hoe snel ze waren, want als er een brand geblust moet worden dan moet je snel ter plekke zijn!
De dag werd afgesloten met kleine spelletjes, zoals stand in de mand… en ballonentrap. Na al dat sporten hadden de brandweerkids reuze trek, maar gelukkig stond toko op het programma dus de buikjes werden weer gevuld.







En ohja.. kijk er niet van op als jullie een nieuwe schoonzoon of schoondochter er gratis en voor niets bij krijgen, want de warmte is ook hoog in de bolletjes gestegen.




Op dit moment luisteren de kinderen heel aandachtig naar een mooi verhaal van Lotje en Tommie die op vakantie zijn. Daarna gaan wij een poging doen om de kids op bed te leggen en hopelijk zijn ze zo moe van het sporten dat vanavond een rustige nacht wordt…? 

3 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal weer! Het klinkt als een heerlijke dag ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sow, lekker sportief met al het verkoelende water bezig geweest 👍 dat is ook wel nodig en heerlijk met deze zomerse temperaturen... hopelijk hebben jullie door deze sportieve dag een goede nacht 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volop genieten weer dit jaar.
    De post was er ook weer zeer snel, heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!