woensdag 23 juli 2014

Dinsdag 22 juli 2014, dorpdag

De luipaard welpjes hebben gisteren vol ongenoegen de kracht van het, bijna, onuitputtende regenseizoen ervaren.
Door deze hevige tropische regenbuien waren we voor een dag, digitaal, onbereikbaar voor de buitenwereld. 
Gelukkig heeft de zon vandaag zijn plaatsje boven de boomtoppen weer teruggevonden. Waarmee we het contact met de buitenwereld weer konden opbouwen. Zoals de olifant dat doet hebben we kilometers gelopen naar de bewoonde wereld, op zoek naar een oase. Om de kans van slagen te optimaliseren hebben we de kudde verdeeld in kleine groepjes. Al snel kwamen we allemaal uit bij dezelfde drinkplaats. Hier hebben alle baby olifantjes zich volgezogen met supervocht, pakjes drinken, om vervolgend op zoek te gaan naar voedsel.
Met de hulp van de Dominee en de familie Dogterom zijn alle baby olifantjes op zoek gegaan naar alle ingrediĆ«nten voor het avondeten in de vorm van een speurtocht. Nadat alle ingrediĆ«nten gevonden waren kregen de baby olifantjes even de tijd om het territorium te verkennen. 
Voordat de baby olifantjes alle tijd en ruimte kregen om hun zuur verdiende zakgeld te verbrassen stond allereerst een patatje en kipnuggets voor ze klaar.
Na een goed gevulde maag was het eindelijk zover, SHOPPEN!!!

 Zoals olifanten dat kunnen werd het thuisfront veilig en probleemloos weer teruggevonden. Ondertussen steeg de temperatuur op de savanne waardoor we genoodzaakt waren een waterbad te nemen. Vol vreugde ontstond al snel een watergevecht waarbij niemand gespaard werd, behalve de dominee. Alleen zij genoot aan het einde nog van een droog pak. 

Door het heftige watergevecht vloog de tijd voorbij en de zon verdween langzaam onder de boomtoppen. De zwemkleding werd ingewisseld voor een droog pak en de olifantjes hadden honger.
Gelukkig was er voldoende voedsel verzameld om een lekkere maaltijd te verzorgen voor alle baby olifantjes, er was zelfs voldoende over voor de volwassen olifanten en de visite.

Om nog voor zonsondergang te genieten van deze prachtige dag hebben we de dag afgesloten met een veredelde versie van vlaggenroof.
Uitgeput en verzadigd rusten de olifantjes in de veilige thuishaven, wachtend op de avonturen van morgen.

Groenten uit de rimboe!!





6 opmerkingen:

  1. De Butjesjuli 23, 2014

    Ik hoor t al, vooral VEEL en hele NUTTIGE inkopen gedaan. Hihi........ (Maak me gek)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Glasjesjuli 23, 2014

    Hopelijk heeft iedereen snel de felbegeerde spulletjes weten te vinden in Ermelo, zodat het geen eindeloze shopsessie hoefde te worden. Het weer is weer tropisch, zodat jullie je jungleavonturen weer kunnen gaan beleven. Veel plezier samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Muriel en Theojuli 23, 2014

    Het gaat goed in de rimboe zo te horen! We zijn benieuwd wat de rimboe zoal aan nuttige inkopen oplevert, hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo allemaal, ik hoop dat het een sportdag is met veel water spelletjes.

    Heel veel plezier.

    Hans Astrid en Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ruben van der Woudenjuli 24, 2014

    Hallo Kampleiders,

    Hopelijk hebben alle kids wat leuks gescoord in de winkelstraat van Ermelo. Ondanks dat ik er dit jaar niet fysiek bij ben blijf ik wel op afstand betrokken middels het lezen van de blog. De week is inmiddels halverwege en nu lekker vandaag (donderdag) naar het zwemdag...Veel plezier met de trektocht van Fijnoord naar de badplaats!

    Ouders en familie blijf reageren, dat geeft de leiding energie voor de laatste dagen.

    Groeten vanuit San Francisco.

    Ruben

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Denny, Silvia en Rosaliejuli 24, 2014

    Hoi hoi, veel plezier in het water, dat ze als dolfijnen duiken en de olifanten bommen(tjes) maken. Succes met de laatste dagen en maak er een bonte boel van. Groetjes uit de achterbroek

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!