donderdag 24 juli 2014

23 juli 2014, filmdag

Woensdag – Filmdag, dat vraagt om heel veel creativiteit. Elk jaar is het weer een verrassing wat deze dag gaat brengen!


Aangezien de leeuw deze dag centraal staat zijn we deze dag begonnen met een extra uurtje slaap. De feiten hebben ons er vandaag op gewezen dat de leeuw 20 uur op een dag slaapt dus we hebben hier een klein beetje op ingespeeld. Naast de grote hoeveelheid slaap zijn leeuwen natuurlijk ook erg snel en dat kwam van pas in het ochtendspel.  Het voor ons allen wel bekende stratego is vandaag tot leven gekomen en er ontstond een heus levend stratego. De kinderen moesten op pad met een dierenkaartje en zo proberen andere dieren te verslaan. Het spel kon alleen gewonnen worden als je de vlaggen van de andere groep verzameld had. Iedereen deed weer fanatiek mee en zo ook de leiding. Zoals wel vaker gebeurd werd er zo nu en dan wat gesjoemeld met de spelregels maar dat mocht de pret niet drukken!

Na alle inspanning was het alweer tijd voor de lunch, waar de gebakken eieren van keukenprinses Jorina er bij iedereen goed in gingen. Na de afwas, die vanmiddag gedaan is door TheAnimals en een klein middagdutje van de allerkleinste welpjes,was het alweer tijd voor het volgende onderdeel van deze dag. Waar er vorig jaar nog een normale videoclip werd opgenomen, was het dit jaar tijd voor de allernieuwste versie hiervan. Op het nummer ‘Het beste wat ik ooit had’ van Marco Borsato zijn de kinderen aan het werk gezet door decreatievelingen van deze dag: Janine en Shanne (en Ruben in de voorbereiding) . Alle kinderen moesten in tweetallen één of meerdere zinnen van het nummer uitbeelden. Dit uitbeelden werd deze keer niet alleen gedaan doormiddel van playbacken en een dansje maar er kwamen extra hulpmiddelen aan te pas. Denk hierbij aan een wereldbol en een oude mannen masker maar ook aan stukken tekst op papier die zichtbaar zijn in de clip. In groepjes zijn de kinderen aan het oefenen gegaan en na heel veel herhaling moest het voor het ‘echie’ gaan gebeuren.‘Het duurt even, maar dan heb je ook wat’

Naast al het plezier dat wij deze week hebben, hebben we even stilgestaan bij de minder leuke dingen die gebeuren. Door middel van een mood-board hebben de kinderen met elkaar verteld wat er de afgelopen weken allemaal in Oekraïne is gebeurd.  Het bleek dat de kinderen allemaal goed op de hoogte waren en iedereen (van onze  allesweters Chris en Twan tot onze kleinste welp Valerie) heeft zijn zegje gedaan. Om 4 uur was het ook bij kamphuis Fijn-Oord een minuutje stil.

Nadat zo goed als alles gefilmd was, stond er weer een heerlijke maaltijd klaar. Vandaag stond er kippensoep en Nasi op het menu. Nadat iedereen zijn bordje leeg had en de vla en yoghurt hun weg hadden gevonden, was het voor enkele van onze lieve kinderen weer tijd om de keuken in te gaan. Eigenlijk was het beurt van de hangbuikzwijntjes maar gelukkig voor hen waren er enkele onder ons die weer eensstrafcorvee hadden. De keuken was dus deze avond bemand door Lars, Vincent, Sebastiaan, Sascha, Jesper, Elmar en Julia. Onder leiding van Erwin hebben zij hun werk met een watgemopper gedaan. 

Na een tropische regendouche was het  voor vele van de kinderen tijd voor het hoogtepunt van deze dag: de film. En wat past er nu beter bij het thema van deze week dan: TheJunglebook. De kinderen (en leiding) zitten momenteel met een grote glimlach naar de film te kijken. Dat sommige kinderen de film al gezien hebben, is voor niemand een probleem. Voor de welpjes onder ons zal deze dag bijna ten einde zijn, zij zoeken na deze film hun bedje op. Voor de overige kinderen staat er nog een tweede film op het programma dus we maken er nog een gezellige avond van. 

Morgen staat er weer een mooie warme dag op het programma. Zoals alle dieren van de ‘Big Five’ hebben ook onze kindertjes behoefte aan verkoeling dus zoeken wij de verkoeling op in het zwembad!

Slaap lekker!

 

 

 


5 opmerkingen:

  1. Wilma en Lennartjuli 24, 2014

    De tropische warmte en daarbij passende nattigheid lijkt de jungledieren juist de ruimte te geven om met volle teugen te genieten. Met veel genoegen lezen we de teksten en zijn zeer benieuwd naar de plaatjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Glasjesjuli 24, 2014

    Goed idee eigenlijk: strafcorvee! Lijkt me goed om ook thuis te introduceren. Nu hebben we wel een vaatwasser, maar er is nu eenmaal meer te doen dan alleen de afwas ... We hebben nog een paar dagen om dit idee tot in detail uit te werken.
    Films zijn altijd dé manier om de kudde te laten ontspannen. Voor wie niet toe wil geven dat hij moe is, is er natuurlijk ook altijd de gelegenheid tijdens de film ongemerkt een uiltje te knappen. Hoewel uilen in de jungle niet voorkomen ... Maakt niet uit. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. muriel en theojuli 24, 2014

    go jorina go,goeie toevoeging, een keukenprinces in de jungle! EN over Twan en Chris: laat die maar een plan uitdenken, kunnen ze vast wel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. de heuvelmannenjuli 25, 2014

    Wat een heerlijk relaas van de afgelopen dag daar kunnen wij wel op teren hier thuis. Mooie dingen in elkaar gezet kampleiding, de hele week natuurlijk, maar super leuk! Dat mijn zoon strafcorvee heeft baart mij zorgen maar aan de andere kant is dat iets om waar hij thuis zijn verbeterde skills huishouden ten toon kan spreiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. de Butjesjuli 25, 2014

    Zonder "strafcorve" hoor je er natuurlijk niet bij ! Hahahaha.......

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!