zaterdag 18 juli 2009

Bonte Avond!

De laatste volle dag van kinderkamp was vandaag; en die stond in het teken van de BONTE AVOND!
Iedereen (ook de leiding) mocht een uurtje uitslapen.
Omdat we een jarige in ons midden hadden werd er eerst gezongen; Jack was 10 geworden! Gefeliciteerd!
Om half10 zaten we aan het ontbijt met lekker vers brood!
Daarna moesten alle groepen in overleg voor een stukje voor de bonte avond. Na de lunch (weer met een heerlijk eitje)
was het tijd voor alle kinderen om nog andere (extra) stukjes in te studeren. Er waren drie oefenzalen dus er werd flink gerepeteerd.
Tegen het eind van de middag waren er 23 opgaves en was iedereen uitgeknutseld en geoefend.
De leiding was al voorzichtig begonnen met opruimen van de grotere spullen en binnen in de grote woonkamer werd alles klaargezet op het podium.
Om half 7 's avonds was het tijd voor het avondeten: Patat met worsten!
Na het eten en corveeën kon het feest pas echt gaan beginnen. Om half 9 begon de BONTE AVOND 2009!

Er werd veel geplaybacked o.a. van Mega Mindy en ook de toneelstukjes waren weer hilarisch!
Alle groepen deden hun stukje en tussendoor was er nog pauze met lekkere cola en wat snoep!

Als afsluiting van de Bonte avond deed de leiding nog een act; 'De zoektocht naar de nieuwe K...' van K3.
De audities waren 'live' en de kanditaten; Karco, Kerwin, Kagnes, Kelize, Kmartin en Kjanneke waren er goed op het podium.
Karin (trudy) en Kristel (Jorina) beoordeelde de audities. De presentatie lag in handen van Gerard Joling (Ruben)

Na het laatste optreden barstte de disco los; en werd er nog even doorgefeest door de kids! Om kwart voor 12 was de puf echt op en gingen alle kinderen
weer lekker naar bed! Morgenochtend weer naar huis!
Kinderkamp 2009 was weer super! Tot volgend jaar!

Groeten de Kampleiding!

p.s. Alle ouders, vrienden en familie die dit lezen, schrijf je reacties even op deze blog, dat vinden wij en de kinderen super om te lezen!

donderdag 16 juli 2009

Zwemdag!

Vandaag stond in het teken van water..Het was namelijk zwemdag!!!

Bepakt met een lunchpakket en een handdoek liepen we door het zomerse bos van Ermelo richting de bushalte. We waren precies op tijd bij de halte, want de bus kwam een kleine minuut later. De bus bracht ons naar het subtropisch zwembad Putten. De kinderen waren niet meer te houden toen ze het water hoorden klotsen op de azuurblauwe zwembodem.



Gedurende de hele dag werden er bommetjes en snoepduiken gefrabriceerd door de kids & de leiding! Tussen de middag gingen we lekker onze boterhammen opsmikkelen om vervolgens weer te gaan zwemmen. Sommige kinderen vonden het water buiten te koud, dus gingen ze lekker in het overdekte bad zwemmen..watjes!!! Tegen het einde van de middag werd het tijd om weer naar het kamphuis te gaan... dit keer niet met de bus... maar met paard en wagen!!!



Na een wilde rit over de provinciale weg en de bospaadjes kwamen we weer aan bij het kamphuis. We gingen allemaal lekker BBQ'en..masterkok Arco B.. bakte de hamburgers, sateetjes, worstjes en frikadellen weer bruin. Als toetje nog een overheerlijk ijsje en slapen maarr.....



Morgen bonte avond, welke beroemde artiesten er worden nagedaan is nog niet bekend!! we zullen het zien..


Tschuschhhh 't Kampteam

Filmdag!

Vandaag stond in het teken van de film van vanavond! In het ochtend spel hebben we
knikkers gebruikt als 'diamanten' in het douanespel in het bos. Na een stuk lopen kwamen we op een mooie open plek terecht. Helaas kwamen we tijdens het spel erachter dat er behoorlijk wat bramenstruiken aanwezig waren. Flink gehavend kwamen ze uit de strijd.
Ook hebben we nog te maken gehad met een hert die midden door het spel sprong! Verbasing op de gezichten maar wel erg leuk om te zien!!

Na de middag kreeg iedereen per groep de opdracht om een eigen commercial te bedenken! Dit bleek een groot succes en iedereen maakte voor enthousiasme een reclame. Een tipje van de sluier: deo werd gepromoot net als insectenspray, mobiele telefoon en kip. De gemonteerde versies van deze stukjes worden tijdens de reünie vertoond!!

Ter afsluiting van de dag is na de toko de film Madagascar 2 vertoond. Iedereen zat lekker in pyjama te kijken!!

Morgen gaan we gezellig zwemmen!

Groeten van de Kampcrew !!!

dinsdag 14 juli 2009

Dorpdag!

Vandaag was het Dorpdag. 's Ochtends hebben we de kids in een rap tempo aan het aankleden, eten en schoonmaken gezet. Vervolgens stond er een wandeling op het programma naar het dorp. Tijdens deze wandeling zijn er een aantal opdrachten uitgevoerd. Er konden letters verdiend worden die aangaven wat er voor de lunch gepland was. De letters vormde het woord PICKNICK.
Eenmaal in het dorp barste de koopgekte los en rende alle kinderen richting Intertoys, Kruidvat of Jamin om hun centen uit te geven. Gelukkig hadden de mensen in het dorp engelengeduld met onze kids en hielpen ze om uit te rekenen of je met €0,50 een heel barbiehuis kon kopen …
Gelukkig kregen we versterking door de visite die bestond uit de Dominee, de Jannies en Gé en Agatha. Gezellig hebben ze meegelopen en meegegeten in het dorp.
Om de kinderen enige bewustwording mee te geven over al het eten hebben we elke groep opdracht gegeven om zelf wat eten, drinken, beleg, fruit of snoep te gaan kopen voor iedereen. Gelukkig voor ons konden de meeste ‘bewust’ met het geld omgaan en vonden de meeste het niet nodig om naar de Albert Heijn te gaan omdat het bij de Aldi goedkoper was !!
Eenmaal alles verzameld en gekocht hebben we een lekker plekje onder de bomen opgezocht om onze bij elkaar geraapte lunch op te eten. Het was een groot succes !!

Na de lunch had iedereen nog even de mogelijkheid om de laatste oorbellen, pokémonkaarten en snoepzakken te bemachtigen. Bepakt en bezakt met grote tassen vervolgden we onze weg weer naar het kamphuis. Ditmaal een stuk sneller omdat in de eerste plaats geen spellen onderweg gespeeld werden en ten tweede omdat iedereen erg graag met zijn of haar speelgoed wilde spelen.
Eenmaal in het kamphuis aangekomen is iedereen lekker gaan spelen. Dit was voor de leiding de uitgelezen kans om samen met de visite lekker te genieten van het zonnetje !!
Voor het avondeten stond een broodje shoarma op het menu. Hier was de variatie voor de broodjes erg groot! Iedereen verzon zijn eigen combinatie.

Na het eten zijn we nog lekker naar het bos gegaan om voor het slapen gaan de kinderen nog wat af te matten ;) Dit was het weer voor vandaag!
Greeetzz from the Kampteam!

maandag 13 juli 2009

Sportdag!

Vandaag was de sportdag!
Vroeg uit de veren en in onze pyjama ochtendgymastieken onder leiding van Trudy, Martin en Ruben! Na het ontbijt begonnen de indivuele sporten; Hardlopen, een parcours met hindernissen (sponzen en waterpistolen), balletje-balletje en nog meer spellen!... vrijdag wordt bekend wie de beste score heeft neergezet.

Toen was het lunchtijd met heerlijke knakworsten! mmmmmm!
's middags werden er nog twee groepsspellen gedaan, een estavette en ballonnentrap!
De finale van het ballonnen trap ging tussen de gebroeders Pas (Okko en Teun) uit eindelijk werd het een compromis (er kwam geen winnaar) dus waren er twee winnaars!

Verder is er 'smiddags lekker gespeeld in het grote bos, de kinderen hebben ondertussen al een
heel huttenkamp gebouwd met onder andere een Hotel (inclusief receptie en slaapkamers), een echt kraaiennest en een toiletkuil. Het lijkt al op een grote Robin Hood park. Het bos is zo populair, dat er geen interesse was voor een potje voetbal tegen de leiding! (dus die hebben even van de zon genoten, want die scheen vandaag volop!)

Voor het avondeten hebben we Macaroni gegeten, met gehakt en kaas. Natuurlijk vooraf een groenten soepje en een yoghurttoetje met.... AARDBEIEN!
In de avond, werd er nog lekker gespeeld in het bos en is er natuurlijk weer gezongen in de kring! Alle kids liggen weer op bed, morgen gaan we naar Ermelo!

Groetjes de kampleiding!

zondag 12 juli 2009

Zondag!

In de ochtend was het regenachtig en fris, de kinderen waren erug moe van heeeel de avond keten!
En daarna even slapen, om vervolgens 's ochtends verder te keten. Het was natuurlijk zondag, dus
werd er een kampdienst gehouden na het ontbijt! Het thema was 'Daniël in de Leeuwenkuil' en de
leiding speelde een toneelstukje over Daniël! Daarna kuntselden de kinderen leeuwenmaskers, en
kon je geschminkt worden als leeuw of ander dier!

Na het middageten regende het nog steeds, maar mochten de kits toch naar buiten met laarzen, regenjas, dan zijn die niet voor niets meegenomen!

Rond een uur of half drie moesten de kinderen nog een vlag maken voor hun groep! deze werd met verf geschilderd! Na het verven gingen we met z'n allen nog een spel doen in het bos, het favoriete: Vlaggenroof!(het was gelukkig ook droog) en toen we terug kwamen stond het Eten klaar; Lekkere aardappels, Boontjes en een gehaktbal van Butter! (altijd goed!)

's Avonds nog lekker Toko en buiten spelen (het avond zonnetje brak weer door, jahoee!)
en vroeg naar bed want iedereen was helemaal uitgeput! (Total loss)

Dat was tie weer; Morgen Sportdag!!!
greetzzz the kinderkamp crew

We zijn er!!!


Zaterdag! De eerste dag van het kinderkamp!
We kwamen met alle kids, ouders en leiding aan in Ermelo om 12.00uur!


Na het koffie drinken en uitpakken gingen alle rijders weer huiswaarts en
bleven de echte kampers over! Het kamp was begonnen!!!


Eerst even lunchen en toen een hebben we kennismakingsspel gedaan! Door middel van vier spellen leerde de kinderen elkaar kennen, ontdekten ze in welke groep ze
zaten en welke leider ze hadden!


's Avonds lekker patat&hamburgers (mmm) en sla (minder mmm) gegeten!
Na het avond eten weer lekker spelen in de speelplaats op het veld!


We hebben nog lekker gesnoept uit de Toko, en daarna de caloriën weer verbrand door een lange wandeling te maken door het bos!


Om 22.00uur waren we terug, de beentjes zijn moe, lekker voeten wassen,
tanden poetsen, pyjama aan, zingen en lekker slapen!


Tot Morgen!

dinsdag 7 juli 2009

Het is bijna zover

Morgen (zaterdag 10 juli) is het zover om kwart over 10 in de ochtend vertrekken we richting Ermelo!