dinsdag 14 juli 2009

Dorpdag!

Vandaag was het Dorpdag. 's Ochtends hebben we de kids in een rap tempo aan het aankleden, eten en schoonmaken gezet. Vervolgens stond er een wandeling op het programma naar het dorp. Tijdens deze wandeling zijn er een aantal opdrachten uitgevoerd. Er konden letters verdiend worden die aangaven wat er voor de lunch gepland was. De letters vormde het woord PICKNICK.
Eenmaal in het dorp barste de koopgekte los en rende alle kinderen richting Intertoys, Kruidvat of Jamin om hun centen uit te geven. Gelukkig hadden de mensen in het dorp engelengeduld met onze kids en hielpen ze om uit te rekenen of je met €0,50 een heel barbiehuis kon kopen …
Gelukkig kregen we versterking door de visite die bestond uit de Dominee, de Jannies en Gé en Agatha. Gezellig hebben ze meegelopen en meegegeten in het dorp.
Om de kinderen enige bewustwording mee te geven over al het eten hebben we elke groep opdracht gegeven om zelf wat eten, drinken, beleg, fruit of snoep te gaan kopen voor iedereen. Gelukkig voor ons konden de meeste ‘bewust’ met het geld omgaan en vonden de meeste het niet nodig om naar de Albert Heijn te gaan omdat het bij de Aldi goedkoper was !!
Eenmaal alles verzameld en gekocht hebben we een lekker plekje onder de bomen opgezocht om onze bij elkaar geraapte lunch op te eten. Het was een groot succes !!

Na de lunch had iedereen nog even de mogelijkheid om de laatste oorbellen, pokémonkaarten en snoepzakken te bemachtigen. Bepakt en bezakt met grote tassen vervolgden we onze weg weer naar het kamphuis. Ditmaal een stuk sneller omdat in de eerste plaats geen spellen onderweg gespeeld werden en ten tweede omdat iedereen erg graag met zijn of haar speelgoed wilde spelen.
Eenmaal in het kamphuis aangekomen is iedereen lekker gaan spelen. Dit was voor de leiding de uitgelezen kans om samen met de visite lekker te genieten van het zonnetje !!
Voor het avondeten stond een broodje shoarma op het menu. Hier was de variatie voor de broodjes erg groot! Iedereen verzon zijn eigen combinatie.

Na het eten zijn we nog lekker naar het bos gegaan om voor het slapen gaan de kinderen nog wat af te matten ;) Dit was het weer voor vandaag!
Greeetzz from the Kampteam!

3 opmerkingen:

  1. Yes en dat is mij andere kindje..heerlijk... en nu een br. shoarma(!) nou loyssie je kan er tegenaan thuis haha
    Veel plezier allemaal en welterusten voor nu, want k ga nu naaar bed doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Judith van Dijkjuli 15, 2009

    Elke ochtend als ik wakker ben gelijk de laptop aan. Zo erg leuk om jullie zo te volgen deze week. Super dat het weer ook zo mooi is. Hele dikke kus voor de Party Girls!!

    Groetjes,
    Judith van Dijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was een hele eer om er een dagje bij te mogen zijn. En ideaal dat we langs een speelgoedwinkel kwamen...

    Groetjes,

    de Dominee

    BeantwoordenVerwijderen

Kies uit de lijst 'Reageer als' : Anoniem of Naam/URL !
Schroom niet om wat leuks te schrijven!